logo-klubb-aas-umb

logo-klubb-aas-umb

Ås-UMB - kollektivet skal gi fremgang

Ås-UMB er en klubb der mange tar ansvar for den daglige treningen. Men en betalt trener i klubben er ikke på agendaen. Det er den kollektive innstillingen som skal løfte klubben.
aas-umb-kollektiv-klubb-foto-simen-smestad



Ås-UMB-gjengen på samlingsplass. I midten Håvard Lucasen, som er klubbens frontfigur på resultatlistene. Foto: Simen Smestad.

OPN.no har utfordret Ås-UMB til å fortelle om sine planer for 2011-sesongen. Simen Smestad har tatt utfordringen for klubben og forteller her hva som skal ligge bak landbruksklubbens fremganger foran kommende sesong.

Hvordan var klubben fornøyd med 2010-sesongen, og hva var høydepunktet for klubben i 2010?
Klubben var svært godt fornøyd med 2010-sesongen. Særlig gledelig var det med gull i HL-sprinten til Olai Stensland Lillevold og Silje Uhlen Maursets medaljer i jr-NM og ungdoms-EM.

I tillegg var det moro med sølv i jenteklassen i jr-NM stafett. Dessuten raska Håvard Lucasen som vanlig med seg en medalje på natt-NM.

aas-umb-nm-junior-stafett-2010-foto-ivar-maalenJentene i Ås-UMB tok en flott sølvmedalje på junior-NM stafett i Trøgstad. Konnerud vant og Kongsberg ble nummer tre. Fra venstre står Silje Uhlen Maurset, Ingvild Maalen-Johansen og Malin Ejsink. Foto: Ivar Maalen.

Hvilke områder er det klubben generelt ønsker å fokusere på/vektlegge i det kommende året?
I Ås vektlegger vi et godt sportslig tilbud til både ungdomsløpere og seniorløpere. I året som kommer vil vi fokusere på å skape en helhetlig prestasjonsgruppe som fortsetter å glede seg over hverandres resultater og framganger. Denne kollektive tankegangen håper vi skal frambringe gode resultater i de store stafettene samt medalje på NM-stafett.

Hvor ofte har klubben fellestreninger i vinterhalvåret og hva inneholder de?
Jevnt over har vi fem fellestreninger i uka. På mandager har vi hurtig langkjøring på vei hvor vi løper den legendariske Kroerrunden. Ikke sjelden ligger km-tidene her på mellom 3.50 min/km og 4.00 min/km. Særlig frykta er strekningen med sterk kupering fra Kroer kirke og inn. Det er her menn skilles fra mus. Etterpå er det sirkeltrening i gymsalen på Ås ungdomsskole.

På tirsdager arrangerer vi hver 14. dag Ås by Night and Fog og felles langturer på kart de tirsdagene det ikke er nattcup.

Onsdager trener o-gruppa intervaller sammen med friidrettsgruppa som vi har et bra samarbeid med.

Fredager er det igjen tilbud om en-mannsstafett som oppvarming før styrketrening. I helgene er det som regel en langtur på lørdag eller søndag.

Hva vektlegges i treningsarbeidet frem mot sesongen 2011?
Orientering dreier seg om å ta seg kjappest mulig fra A til B via flere poster underveis i skogen. Hovedfokuset vårt er hvordan vi skal gjøre dette fortere og bedre enn alle andre som prøver på det samme.

For å få til det er mye av fokuset rettet mot trening av o-teknikk og opparbeidelse av en best mulig fysisk kapasitet.

Hvilke er trenere i klubben i 2011-sesongen?
Vi har faktisk ingen trenere ansatt i vår klubb. Vi har imidlertid en rekke ressurspersoner som bidrar med sin erfaring. For eksempel Håvard Tveite.

Hva er det viktigste i arbeidet med juniorer og seniorer i klubben i 2011-sesongen?
Mange av våre juniorer og seniorer har ambisjoner på et internasjonalt nivå. Klubben vi bidra med å legge til rette slik at våre utøvere skal kunne nå sine mål.

Eksempler på slik tilrettelegging er bruk av temakvelder hvor vi gjennomgår og diskuterer ulike terrengtyper og kart og hva en kan forvente under for eksempel testløp til jr-VM.

Hvilke samlinger har dere planlagt i klubben frem til sesongstart?
Klubben har dagsamlinger hver måned. I tillegg skal mange til Spania på samling i uke 8

Hvilken plasseringer håper dere å oppnå i de store stafettene denne sesongen?
Vårt hovedfokus er hvordan vi skal prestere optimalt. Dersom vi kommer i flytsonen vil resultatene komme av seg selv. På stafetter med litt færre etapper har vi vist før at vi kan være med å kjempe i toppen. Det kan meget vel skje i 2011 også.

Når det gjelder f.eks Tiomila herrer så må vi nok få på plass et par forsterkninger før vi kan regnes som en outsider til podiet.

Er det en eller flere løpere i klubben som du mener vi bør holde et ekstra øye med når 2011-sesongen drar i gang?
En bør holde øynene åpne for Silje Uhlen Maurset, Mathias Stensland Lillevold og Håvard Lucasen. Disse tre navnene vil nok være med å sette sitt preg på natt-NM.

Hvem blir den store overraskelsen fra klubben i 2011-sesongen?
En skal ikke se bort fra at det kan komme flere store overraskelser i 2011-sesongen. I en spurt bør mange passe seg for Ola Marius Pedersen og Sigurd Hynne. Dette er mannfolk med krutt i beina. En kan forvente mange gode strekktider fra siste post til mål fra disse to herrene.

Link til Ås-UMB sin hjemmeside

 




Mulig relevante artikler