Biljardforbundet har 2 ansatte - NOF 19

- Norges Biljardforbund har to ansatte, opplyser generalsekretær Reidunn Hallan. I 2012 gikk Norges Orienteringsforbund med 1 million kroner i underskudd. Bladet Veivalg hadde samme år en oversikt som viste 19 (nitten!) NOF-ansatte.



- Norges Biljardforbund har to ansatte. I tillegg har styremedlemmene en todelt rolle, både som idrettspolitikere i styret, og som administrative ressurser under fagområdene. Styret jobber på dugnad og vi er veldig takknemlige for det arbeidet de gjør, står det å lese på "Generalsekretærens side" hos Biljardforbundet.

Det er orienteringsløper og tidligere NOF-ansatte Reidunn Hallan som ivaretar GS-funksjonen på vegne av de svært utbredte og verdensomspennende grenene pool, snooker og carambole, som alle ligger under Biljardforbundet her i Norge. Hver gren har på sin side flere ulike disipliner.

- Norges Biljardforbund er et særforbund med kun to ansatte. De administrative funksjonene ivaretas derfor både av ansatte og frivillige i fagutvalg. Oppgave og ansvarsfordelingen fremgår av AFA-kartet, opplyser Biljardforbundet.no.

De to ansatte er nevnte generalsekretær, samt en utviklingskonsulent. AFA-kartet forteller om en struktur med 7 underutvalg hvor frivilligheten løser oppgavene. Disse fagutvalgene av frivillige dekker rollen som:

* Sportssjef
* Turneringssjef
* Anleggsansvarlig
* Klubbansvarlig
* Informasjonsansvarlig
* Økonomiansvarlig
* Markedsansvarlig

Til å håndtere idretten orientering, inklusive presisjonsorientering, skiorientering og terrengsykkelorientering var det i følge Orienteringsforbundets offisielle magasing, Veivalg, 19 hoder på den faste lønningslista i 2012. Et år hvor NOF-underskuddet var millionen stort, og det til tross for høye marginer på NOF-produkter i Idrettsbutikken og en arrangørskatt/løpsavgift på svimlende 30/43 prosent, uten noen form for bunnfradrag.

Og med tanke på fagutvalgene bemannet opp av frivillig arbeidskapasitet og ildsjeler innen o-sporten - Ja, de valgte Norges Orienteringsforbund å legge ned for noen få år siden.

Samtidig var 2012 og 2013 av de aller mørkeste år i norsk orientering med tanke på flere viktige nøkkelparametre, som for eksempel aktivitet, administrative resultater fra det sentrale byråkratiet og sportslige resultater!

ps! NOF selv har i den senere tid landet på at de har en ugunstig bemanningsstruktur i forhold til oppgaver som skal løses versus tilgang på ressurser, og de har innledet en avskalling. Om de gjør det på optimalt vis er noe vi eventuelt må komme tilbake til i senere omtaler.

---

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett, verken på vegne av seg selv og/eller på vegne av Norges Orienteringsforbund.

Hvorfor denne fotnoten
Fotnoten ovenfor er dessverre nødvendig blant annet for å opplyse leserne om at både generalsekretær og president er gitt mulighet til å la seg intervjue. Som eksempel kan det nevnes at generalsekretær Bjørnar Valstad av OPN.no har blitt kontaktet flere ganger via telefon, talemelding og SMS i samtlige av ukene 12, 13, 14 og 15 i 2014 uten å besvare en eneste gang.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler