Best uten kart - hvem er det?

TNO og OPN.no kårer Norges beste o-LØPER

Trenerforeningen i norsk orientering, TNO, og OPN.no går sammen om å kåre Norges beste o-LØPER 2009. Dette skjer i Furumomila lørdag 10. oktober.


- Furumomila er et trivelig arrangement der mange deltar. Jeg har brukt Furumomila som årlig test for O-løpere jeg har hjulpet med treningen. Det er veldig nyttig å se hvor du står fra sesong til sesong. Jeg håper O-løperne strømmer til, sier Hans L. Werp, leder av TNO.

Også arrangørene er entusiastiske;

- Det er veldig hyggelig om Furumomila også kan trekke flere orienteringsløpere. Vi har hatt Emil Wingstedt og en rekke andre gode O-løpere på besøk tidligere. Dette er et artig tiltak fra TNO og OPN, smiler Tore Bye, eliteansvarlig for Furumomila.

Kriteriet for å være med i del-konkurransen om å være Norges raskeste O-løper uten kart er at du må ha deltatt i minst et NM i orientering eller Hovedløpet i orientering i løpet av 2009.

Men naturlig nok kan alle som ønsker stille i Furumomila.

Fortsetter nedenfor bildet
Eggemomila 2008
Arkivfoto fra Eggemomila 2008 (uka før Furumomila). Mange O-løpere fremst i startfeltet; Siri Størmer, Per Øyvind Stene, Jan Andreas Edstrøm, Øyvind Enger og Vegard Ølstad for å nevne noen. Kanskje noen av dem tar utfordringen om å være Norges raskeste o-LØPER i Furumomila.

Klasser og løypelengder
10 km

D 21 / H 21
D- 20 / H –20
D –16 / H –16

5 km
D 16
H 16

Klassene inntil 16 år gis altså muligheter for såvel 10 km som 5 km. For de eldste i disse klassene oppfordres det til å velge 10 km, fordi det gir et utgangspunkt for å vurdere løpsmessig utvikling inn i juniorklassene.

Det blir premiering i regi av  TNO og OPN.no, i tillegg kommer arrangørenes vanlige premiering.

---

Kort om Furumomila
Furumomila er det mest populære løpet i sitt slag på Østlandet. Løpet går på tørre skogsstier – furumoer – og delvis grusede gangstier i traktene mellom Furumo Idrettsanlegg på Geithus og Modum Bad i nærheten av Vikersund sentrum.

Løyperekorder 10 km
Kvinner: Karoline Bjerkeli Grøvdal, 32.56. (2008)
Menn: Sondre Nordstad Moen, 29.55.
Løypene er kontrollmålt av Kondis.

---

Påmelding
Påmelding på vanlig måte via Furumomilas hjemmeside - skriv "/ TNO" etter klubb - eksempel "IL Rasken / TNO". Bruk også arrangørens klasseinndeling. TNO og OPN.no setter etterpå opp egne resultater i henhold til ovenstående "O-løper-klasseinndeling".




Mulig relevante artikler