Apropos lange strekk

Her rykker det i o-foten

Som kjent, men av mange glemt, lange strekk i orienteringløypene bygger kapasitet, utvikler evnen til å holde på konsentrasjonen og evnen til å disponere tiden fornuftig underveis, samt at de gir unike naturopplevelser, i motsetning til kun postplukk i krattet rundt samlingsplass. Se på dette herlige kartet og denne flotte 11,1 km lange løypa og du skjønner hva det er snakk om!



OPN.no er opptatt av å legge til rette for sideveis bevegelse av våre besøkende. Derfor finner du mange utlinker her. Det sies for øvrig at det er på en sides utlinker du lærer vedkommende publisher å kjenne.

Og som kjent Norges Orienteringsforbund har nesten ikke utlinker i det hele tatt. Akkurat det henger sammen med fravær av raushet i det sentrale apparatet og manglende evne til å yte service overfor sine besøkende.

Men nå skal vi la Norges Orienteringsforbunds mangler ligge og heller fokusere på dette supre terrenget og den meget innbydende løypa med mange fine strekk av en viss lengde.

LINK:
Raumar-løper Harald Aas sitt kart, løype og veivalg fra Huldertrampen 2013 i Raumar sitt digitale kartarkiv.

Noen vil kanskje hevde at det heller ikke her er langstrekk av den gode gamle typen, der vi snakker om flere kilometer mellom enkelte av postene, men uansett er løypa på Løten Orienteringslag sitt kart Mosjømarka en veldig fin korreksjon til den altfor hyppige paradishoppingen.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler