Anders Tiltnes, Tyrving, på US team trials 2011. Foto: Arrangøren

Anders Tiltnes, Tyrving, på US team trials 2011. Foto: Arrangøren

Anders Tiltnes overlegen i USA

Tyrvings Anders Tiltnes var i helgen utilnærmelig i de amerikanske testløpene til VM som gikk i Hudson Valley, New York.


Tiltnes har tilbrakt vinteren og våren med studier i Houston, Texas, USA. Formen har han holdt vedlike med deltakelse i 5 og 10k gateløp.

Men den sterke landslagsløperen virker å være vel forberedt på kommende storløp her hjemme på berget, når han nå returnerer til Norge og Bærum om noen dager.

Tiltnes begynte US team trials, som uttaksløpene heter, med en seiersmargin på 49 sekunder på sprinten, foran Robbie Anderson. Langdistansen ble vunnet med en margin på 12,27 min. foran Ross Smith. På den avsluttende mellomdistansen var avstanden 5,13 min. ned til Robbie Anderson.

Når Tiltnes nå vender nesa hjem til Norge, så ser han frem til Jukola, O-festivalen, Midnattsolgaloppen og til militær-VM i Rio di Janeiro i Brasil, der han allerede er uttatt.

Når amerikanerne arrangerer uttakningsløp, så er det selvsagt snakk om amerikansk uttakning. Slik ser det i hvert fall ut når resultatene legges til grunn for uttaket. For et utrenet OPN-øye så ser det ikke ut til å være mye behov for skjønn der i gården.

Link til resultater, kart og løyper i Route Gadget

Dette er USAs lag til VM i Frankrike:
Damer:
Alison Crocker, Cambridge Sports Union
Samantha Saeger, New England OC
Hannah Burgess, U.S. Military Academy OC
Alexandra Jospe, Cambridge Sports Union

USAs damelag til VM med reserver. Fra venstre: Alison Crocker, Samantha Saeger, Hannah Burgess, Alex Jospe, Pavlina Brautigam, Angelica Riley, Cristina Luis. Foto: Janet Tryson

Herrer:
Ross Smith, Cambridge Sports Union
Sergei Zhyk, Hudson Valley Orienteering
Jordan Laughlin, US Military Academy OC
Wyatt Riley, Delaware Valley OA
Ken Walker, Cambridge Sports Union
 
USAs herrelag til VM med reserver. Fra venstre: Ross Smith, Sergei Zhyk, Jordan Laughlin, Wyatt Riley, Ken Walker Jr, Boris Granovskiy, Eddie Bergeron, Nikolay Nachev. Foto: Janet Tryson 




Mulig relevante artikler