Stafettstart. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Stafettstart. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Toppoppgjør i Krokskogstafetten

Når legendariske Krokskogstafetten gjenoppstår førstkommende lørdag, finner vi store klubber som Raumar, Nydalen og NTNUI på startstreken, samt selvfølgelig også arrangørklubben IL Tyrving. Løypeleggere er ingen ringere enn Berglia, Gueorgiou og Mårtensson. - Planleggingen er i rute og det blir et enkelt og tøft arrangement, forteller Anders Tiltnes til OPN.no.


Påmeldingsfristen til Krokskogstafetten er først tirsdag kveld, men allerede nå kan det slås fast at det blir et realt oppgjør i kampen om å vinne denne stafetten, som da den sist ble arrangert, for noen tiår siden, var blant de aller mest prestisjefulle stafetter.

I skrivende øyeblikk er det totalt 10 påmeldte lag fra følgende klubber:
Asker Skiklubb
Hadeland OL
IL Tyrving
NTNUI
Nydalens SK
Raumar Orientering
Søgne og Songdalen OK
Østmarka OK

Bækkelaget, Fossum, Halden, Kristiansand og Lillomarka er blant klubbene som foreløpig ikke står med lag påmeldt. Det kan hende at disse klubbene rett og slett er redde for å bli o-teknisk avkledd i Krokskogens utfordrende terreng, eller at løypelengder på henholdsvis 10, 6-7 og 12 kilometer i slik skog av dem vurderes til å være et hakk for krevende i en tid hvor O-forbundet vel helst ser at  det foksueres på sprint og park fremfor rå løping i villmarka.

Men forhåpentligvis er disse klubbenes uteblivelse i påmeldingslistene så langt bare et resultat av at de av taktiske årsaker avventer til i kveld med å bekjentgjøre sin deltakelse.

Uansett gir Anders Tiltnes uttrykk for at de fra arrangørhold så langt er tilfreds med påmeldingene.

- Det er ikke noe poeng for oss at stafetten skal være alt for stor når vi nå i år vekker Krokskogstafetten til liv. Vi håper på cirka 15-20 lag totalt.

- I tillegg er det mulig, dersom noen ønsker, at en og samme person løper samtlige 3 etapper. Det skulle da bli litt i underkant av 30 kilometer.

Løyper designet av 3 legender
Krokskogstafetten går i år fra Kleivstua i Hole til Tanum i Bærum. Kartene er blant andre også signert Eystein Weltzien. Men han er ikke den eneste tidligere storløperen som setter sitt preg på årets stafett. Løypene er nemlig lagt av 3 løpere som har et hav av VM-medaljer i sine gemakker.

- Den 10 kilometer lange åpningsetappen er lagt av Jörgen Mårtensson, 2. etappe blir ca. 6-7 kilometer og den er lagt av Thierry Gueorgiou, mens ankeretappen er det Morten Berglia som har lagt, smiler Tiltnes.

Første og siste etappe er langdistanser, mens den midtre etappen har mellomdistansepreg.

Tiltnes røper også at det som følge av at Krokskogstafetten er en såkalt gjennomløpsstafett, ligger i kortene at det blir ugaflet fra start til mål.

Kan bli varig
- Satser dere på Krokskogstafetten kun som et stunt i år, eller er det lagt opp til en varig gjenfødsel?

- Hvis det er morsomt å arrangere i år, så kan det også bli noe neste år. Kanskje Krokskogstafetten kan utvikles til å bli en del av en stor orienteringshelg i Vestmarka hvert år. Stafett den ene dagen og for eksempel langdistanse med fellesstart den andre.

Allerede i år er det faktisk mulig å gjøre en komplett o-helg ut av deltakelsen i Krokskogstafetten lørdag. Dersom man tar med seg Viul OK sitt "Holleia Høstløp" søndag får man 2 dager med god klassisk orientering i skikkelig skogsterreng.

Linker
Krokskogstafetten
Påmeldte lag til Krokskogstafetten
Holleia Høstløp


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler