Tone Wigemyr etter målgang i Nordic Orienteering Tour 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Tone Wigemyr etter målgang i Nordic Orienteering Tour 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

4 norske vinnerhåp i Nordic Tour

Lørdag arrangeres finalen i Nordic Orienteering Tour i forbindelse med O-festivalen på Nesodden. Arrangementsleder Jørn Sundby forteller om fire norske løpere med vinnersjanser.


Bare en liten båttur fra sentrum av Oslo går den avsluttende jaktstarten i den nordiske trippelkonkurransen i orientering.

Det er lagt inn i Norges største orienteringsløp, O-festivalen.

- Vi gleder oss veldig til å få verdenseliten på besøk. Det er morsomt for O-festivalen, sier arrangementsleder Jørn Sundby og fortsetter.

- For verdens beste løpere er finalen i Nordic Orienteering Tour sesongens viktigste løp, med unntak av VM.

De to første konkurransene i Touren, som gikk av stabelen i Finland på torsdag for en uke siden og i Sverige på tirsdag, danner utgangspunktet for lørdagens jaktstart.

- Det blir sannsynligvis en jevn og spennende finale i begge klasser, hvor det er mange som kan vinne, sier Sundby, før han blir mer konkret.

- I herreklassen står det mellom fire sveitsere og Olav Lundanes. I tillegg må vi se opp for Pasi Ikonen, som kommer bak fra. Mens det i dameklassen er så mange som 8 – 10 stykker som kan vinne, blant dem er det tre norske kvinner, sier Sundby.

De tre norske damene Sundby har i tankene er Mari Fasting og Heidi Bagstevold, på delt femteplass, samt Tone Wigemyr, på niendeplass.

- Dameklassen er mer spennende og åpen enn noensinne, konstaterer Sundby mens han ser på jaktstartlisten, som forteller at hele 13 kvinner går ut innenfor tre minutter på lørdag.

Første dame løper ut i skogen klokken 14 fra Berger stadion på Nesodden. Mens herrene legger ut på sin 7,9 kilometer lange løype en time seinere.

- Det kommer til å bli en publikumsvennlig konkurranse, med både start og passering inne på arena. I tillegg blir det GPS-tracking og TV-bilder på storskjermen.

Da bør folk kjenne sin besøkelsestid.

- Tribunen på Berger stadion tar 500 – 600 personer. Det bør vi klare å fylle, sier Sundby.

- Jeg håper selvfølgelig at det kommer mye folk for å støtte oss, supplerer det største norske håpet, Olav Lundanes.

Tror du at det blir VM-stemning på Nesodden på lørdag?

- Det skal godt gjøres at det blir like mange folk som under VM i Trondheim. Men god stemning kan det bli, svarer en realistisk Lundanes, som lover å gjøre sitt for å underholde i kampen mot de fire sveitserne i teten.

- Jeg er ikke skremt av sveitserne, selv om de imponerte på gatesprinten i Göteborg på tirsdag. Skikkelig orientering i skogen er noe helt annet, sier Lundanes, før han avslutter.

- Formen min skal i hvert fall være bra. Jeg fikk en liten overtråkk under kvalifiseringen til sprinten på tirsdag, men det er ikke noe fare med tanke på lørdagens løp. Teiper jeg godt kommer det til å gå bra.

Alt om O-festivalen
Alt om Nordic Orienteering Tour




Mulig relevante artikler