post_skjerm

1.000 poster i sesongen

Skal man bli god i orientering må man drille og drille på basisteknikkene, understreker Leif Størmer overfor OPN.no.
Familien Størmer. Foto: Torgeir Strandhagen.


Familien Størmer. Foto: Torgeir Strandhagen.

- I tillegg er det ikke dumt med mest mulig erfaring heller, legger Størmer raskt til.

I Fossum IF har man tatt konsekvensen av nettopp disse tingene og satt i gang en postplukkkonkurranse for de i alderen 13-20 år.

Det blir et Trimtex gavekort til de som tar mer enn 1.000 poster på trening og i konkurranser innen sesongslutt. Det er også satt opp et delmål på 500 poster innen O-festivalen.

- Vi trodde målet på 1.000 poster, som tilsvarer 40 poster i uken i et halvt år, absolutt var ambisiøst for denne aldersgruppen, men dette har tatt helt av og mange av ungdommene våre har passert 500 poster for lengst, sier Leif Størmer og fortsetter;

- Budsjettet for gavekortene sprekker så det synger, men jeg har sjelden sett bedre sportslig effekt per krone.

De av klubbens løpere som ikke fører treningsdagbok allerede, fører i et eget regneark antall poster og hvor mange av dem de gikk rett i. De legger også inn en kommentar om hver økt.

- Vi erfarer at de færreste 13-16 åringer er klare for å føre treningsdagbok eller jobbe med løpsanalyse, men dette gir en veldig bra og enkel introduksjon til begge deler, slår fossumløperen fast.

Ungdommene i Fossum diskuterer nå treffprosenter og hvor mange poster de har tatt.

- Jeg er spesielt fornøyd med at de har fått fokus på å gå rett i postene også på trening. Har du en treffprosent på 70% på trening kan du ikke regne med noe bedre i konkurransene. Det er heller ikke slik at man lærer noe særlig av sine feil. Den beste læringen får man når man fokuserer på basisteknikkene og går rett i postene, poengterer Leif Størmer avslutningsvis.

---

Mere om "1.000 poster i sesongen" på Fossums hjemmeside.




Mulig relevante artikler