publikum_01_cropped_521x350

VM-GULL til Anton Bjartnes

Med så lite som ett sekunds margin løp Anton Bjartnes fra Verdal Orienteringsklubb fredag inn til gull på langdistansen under Veteran-VM i et nærmere 40 grader varmt Ungarn.

Fredag ble langdistansen under veteran-VM i den ungarske byen Pécs avgjort. Det var mange nordmenn i aksjon, men bare Anton Bjartnes fra Verdal OK klarte å gå helt til topps i sin klasse.

For fem år tilbake tok Bjartnes sin første NM-medalje i seniorklassen, godt over 40 år gammel, da han løp inn til bronse under NM-ultralang i Førde.

I dag var imidlertid klassen H45. Nordtrønderen gjennomførte på 57.56, og snek seg med ett sekund foran Alexander Afonyushkin fra Russland på andreplass.

Gerd Bjørseth fra Krokstadøra løp inn til sølv i D55, med halvannet minutt opp til den russiske vinneren.

Ellers er det verdt å nevne ungarske Zsuza Fey, som til vanlig konkurrerer for Tyrving, vant D35. Og den tidligere svenske storløperen Jörgen Mårtensson, som bor på Modum, løp inn til andreplass i H50.