Veivalg stempler NOF-sponsor som kald

I siste nummer av det offisielle magasinet for Norges Orienteringsforbund, Veivalg, er det en redaktørkommentar som neppe gjør sponsorarbeidet noe enklere fremover.



DNB har gjennom mange år tilført idretten betydelige midler, dette gjør de også fortsatt, selv om de for tiden ikke lenger er inne som hovedsponsor av Norges Orienteringsforbund, slik de var en periode.

Sponsorer kommer og går, og kanskje kommer de tilbake igjen ved en senere anledning, slik er det.

Det som uansett er viktig er å behandle sponsorer og samarbeidsparter på en god måte, både før, under og etter samarbeidet.

Innenfor dette aspektet har tilsynelatende O-forbundet og redaktøren for siste nummer av deres offisielle magasin et stykke å gå. For følgende kunne man lese i Veivalg nr. 6-2014:

"I april 2011 signerte  o-forbundet en femårig avtale med DNB - en avtale som var verdt 12-14 millioner. Fem måneder ut i perioden innkalte DNB til møte - avtalen som var signert måtte kjennes ugyldig fordi de internt ikke hadde lov til å inngå en femårig avtale. I stedet ble den reforhandlet til treårig - videreføringen til en femårig avtale skulle bare være en formalitet.

Men i fjor høst kom den uventede DNB-beslutningen. Avtalen ble ikke forlenget. Samarbeidet var over - riktignok med en sluttpakke, men den folkelige banken ble plutselig den kalde forretningsbanken den ikke ville være."
(utheving gjort av OPN.no).

Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at slik ordlyd ikke er noe hyggelig å få "kastet i ansiktet" etter at man har støttet Orienteringsforbundet og skogens idrett med større beløp over relativt lang tid, for husk at også Vital, som tidligere var hovedsponsor, inngår i det omfattende DNB-konsernet.

Når det da har blitt slik at eventuelle fremtidige sponsorer må ta høyde for "skittkasting" fra Norges Orienteringsforbunds offisielle magasin den dagen de avrunder sitt sponsorat, så blir det neppe noe enklere for den nye generalsekretæren å hanke inn nye avtaler - en jobb som i utgangspunktet er krevende nok!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler