Unge o-løpere slo skistjernene

I fjor sanket Kristin Helland-Hansen flere medaljer i klasse D15 under Hovedløpet i orientering. Søndag slo hun Astrid Uhrenholdt Jacobsen i showrennet Røldal NedOpp. Også i herreklassen ble det seier til en ung o-løper gjennom Harald Astrup Arnesen. Blant de som måtte se seg slått finner vi Northug, Gjerdalen, Røthe og Østensen.


Det er nettavisen Langrenn.com som søndag bringer nyhetene om at henholdsvis IL Tyrvings Kristin Helland-Hansen (IL Jardar på ski) og IL Hemings Harald Astrup Arnesen gikk seirende ut av duellene i showrennet Røldal NedOpp.

Røldal Ned Opp foregår på det viset at deltagerne først kjører en storslalåmkonkurranse som er beregnet på ca. minuttet.

Deretter går de en langrennsdel som avvikles i jaktstartform basert på tidene fra storslalåm. Forspranget regnes ut ved å gange antall sekunders differanse fra alpintdelen med 20. Det vil si at 1 sekund i storslalåm gir 20 sekunder i langrennet.

- Det var et forrykende uvær med både sludd, hagl, kuling og regn. Det var også masse vind på slutten, så det var ordentlig dårlig vær, sier Pelle Gangeskar til nettavisen Langrenn.com.

De som taklet de vanskelig forholdene best var altså 2 unge orienteringsløpere.

Se disse oppslagene hos Langrenn.com
Seier til Helland-Hansen, Uhrenholdt Jacobsen nummer fem
Arnesen vant Røldal Ned Opp, Østensen på 3.-plass


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler