Tvungen forsikring for å jogge

Kommentar

- Når deler av startkontingenten går med til å betale for en tvungen, unødvendig og uønsket forsikring, betyr det i praksis mindre overskudd for idrettslaget som arrangerer mosjonsløpet. Det er ikke greit for et idrettslag å sende opptil 30-40 prosent av startkontingenten direkte videre til friidrettsforbundet. Verdien av den frivillige dugnadsinnsatsen i idrettslagene reduseres, slår jurist Torstein Frantzen fast.



I en kronikk hos BT.no hevder juristen Torstein Frantzen at Norges Friidrettsforbund med innføring av tvungen forsikring for deltakere i mosjonsløp, har gått seg inn i en blindgate.

- Fra og med dette året har Norges Friidrettsforbund bestemt at alle som deltar i mosjonsløp må betale for en forsikring/lisens som en del av startkontingenten. Hver deltaker kan enten betale en årspremie på 375 kroner eller en engangsavgift pr. løp som øker i takt med startkontingenten. For de fleste mosjonsløp vil avgiften være på 30 kroner pr. løp. Det kan høres flott ut å være forsikret. Imidlertid vil jeg helst velge selv hva jeg vil forsikre meg mot, innleder Frantzen.

Hele kronikken "Jogging er ikke ekstremsport" kan leses hos BT.no.




Mulig relevante artikler