Tungt for Halden og Nydalen i 25manna

Noen norske navn i vinnerlaget Lidingö og oppløftende resultater fra Oppsal og Varegg er positive innslag i helgens 25manna. En stafett hvor de norske storklubbene nok en gang ikke innfridde. Nydalen fikk det tøft etter svak løping allerede på 2. etappe, mens Halden jevnt over manglet det som skulle til.



Thomas Furuheim, norsk lagleder i svenske IFK Lidingö, kunne nok en gang oppleve stafettsuksess for sine blå og hvite løpere.

Som man leser i OPN.no-oppslaget "Lidingö er verdens beste klubb - Vant 25manna" avgjorde de i helgen 25manna til sin fordel.

Foruten Furuheim på laglederbenken finner vi nordmennene Jo Forseth Indgaard og Øystein Kvaal Østerbø i vinnerlaget.

Et stykke bak i køen
På 9. plass har vi den tidligere 25manna-vinneren Halden Skiklubb. Denne gangen hadde det stjernespekkede laget vel 6 minutter opp til seierspallens øverste trinn.

En annen skiklubb, med fornavnet Nydalen, åpnet på best mulig vis med relativt nyinnkjøpte Anne Margrethe Hausken Nordberg. Hun løp raskest av samtlige på startetappen, men det hjalp lite da Jostein Andersen falt sammen og ga fra seg over 4 minutter på den snille 2. etappen sett i forhold til beste etappetid. Hele 63 lag hadde løpere som manøvrerte raskere enn Jostein i de svenske skoger på denne etappen alene.

Online-resultatene viser at Nydalen til slutt havnet som nummer 17.

Også IL Tyrving skuffet ved denne korsvei der de står oppført med 42. plass.

To lyspunkt fra norsk orienterings grasrot
To norske lag som bekrefter at O-forbundets husskribent må skrive om andre enn bare sin egen klubb Kristiansand og sine o-venner i storklubber som Halden og Nydalen på den spleiselagsfinansierte forbundsavisen orientering.no, er Oppsal og Varegg.

Selv om slike klubber som de to sistnevnte til stadighet gjør grovarbeidet med utvikling av nye talenter, som så snappes opp av eliteklubbene og det til og med uten noen form for kompensasjon, får de lite applaus og liten oppmerksomhet.

Men Oppsal og Varegg løp i helgen inn til 38. og 46. plass i 25manna 2014 og bør i langt større grad få honnør og synlighet, også fra Orienteringsforbundet, for det flotte arbeidet de gjør.

For øvrig ble også 25manna et sannhetsvitne om at norsk orientering nå for tiden i økende grad minner om norsk "topp"-fotball.

Komplette resultater
* 25manna, stafett (lørdag)
* 25manna, mellomdistanse (søndag) - Seier til Niggli og Gueorgiou (foran Nordberg)


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler