To (o-)løpere jakter svar om løping

- Vi møttes i ungdomsårene da vi begge var orienteringsløpere og konkurrerte om seirene rundt om i landet, forklares det. Nå er de begge i en annen verdensdel, på jakt etter hemmeligheter.



- Mitt reisefølge er Anders. En løpsmosjonist i sin beste alder som jeg har lokket med på pilgrimsreise. Vi møttes i ungdomsårene da vi begge var orienteringsløpere og konkurrerte om seirene rundt om i landet.

- Etter det mistet vi både form og kontakten, før vi møttes igjen for et par år siden da begge desperat prøvde å gjøre noe med et oksygenopptak i fritt fall på grusveiene i Nordmarka. De siste årene har det blitt en del fellesøkter og reiser på ulike mosjonsløp.


Ovenstående tekst i kursiv er et utdrag fra det første "Post-kortet" fra NRKs langrennskommentator, Jann Post. Han har nettopp startet på en tur til Kenya for å søke etter noen svar om løping. Anders er reisefølge, og han bærer etternavnet Øksenholt.

De begge var både aktive og gode orienteringsløpere i yngre år, Øksenholt plukker fortsatt en del poster, nå i Nydalens drakt.

Les de to første Post-kortene fra turen til Kenya:
«Hva i all verden driver de med, som gjør dem så fantastisk gode?»
«Jeg skjønner ikke at det er mulig, særlig i denne høyden»


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler