Thierry Gueorgiou legger løyper for Norge

Til helgen gjester det norske landslaget Frankrike. Løypelegger er ingen ringere enn den flerfaldige verdensmesteren Thierry Gueorgiou. mer >>


Vekk fra vinterlige Norge til orienteringsteknisk trening over fem dager i de franske skoger er 24 sultne norske orienteringsløpere.

Landslagssjef Petter Thoresen konverterte fra fransk trener til norsk sjef foran årets sesong. De siste to årene har Thoresen blant annet trent den franske verdenseneren, Thierry Gueorgiou til suksess.

- Dette er veldig hyggelig gjort av Thierry og flere av de andre franske løperne. Selv om det er litt «mobbing» over at jeg forlot dem, er vi veldig gode venner, sier Petter Thoresen.

Mens flere har vært på klubbsamlinger den siste måneden, er dette siste samlingen før det braker løs med konkurranser i påsken.

- Vi skal bruke samlingen til å «meisle» inn basisferdigheter som kartlesing og retningsløping. Dette skal sitte godt blant løperne når vi går inn i jakten på gode resultater i sesongen, sier Thoresen.

Han sier at duelltrening med tanke på stafett vil bli vektlagt under samlingen. - Vi skal også bli enda bedre på bruk av riktig strategi i konkurransefart med tanke på teknikk og taktikk i fart. Spesifikk trening i detaljrikt terreng blir også vektlagt under samlingen.

Det norske orienteringslandslaget reiser for øvrig sammen med militærlandslaget til Frankrike.

Landslaget sliter med diverse småskader i sesongoppkjøringa. Verdensmester Anne Margrethe Hausken sliter med en kneskade og står over landslagssamlingen. Det samme gjør Halden-løperne Magne Dæhli og Marius Bjugan i tillegg til Tyrvings Ingunn Hultgreen Weltzien på grunn av skader.

---

Deltakere
Landslagsløpere

Marianne Andersen, Konnerud IL
Ida Marie Næss Bjørgul, Halden SK
Elise Egseth, Wing OK
Mari Fasting, NTNUI
Silje Ekroll Jahren, Sävedalen
Siri Ulvestad, Heming/Njård OL
---
Anders Nordberg, Halden SK
Audun Hultgreen Weltzien, IL Tyrving
Carl Waaler Kaas, NTNUI
Holger Hott, Kristiansand OK
Olav Lundanes, Halden SK
Jonn Are Myhren, IFK Lidingö
Anders Skarholt, Södertälje
Lars Skjeset, NTNUI
Anders Tiltnes, IL Tyrving
Hans Trøan, Bækkelagets SK
Øystein Kvaal Østerbø, Wing OK
---
Inviterte løpere
Kine Hallan Steiwer, Lillomarka OL
Ingvild Gjessing, Bækkelagets SK
Heidi Bagstevold, Kongsberg OL
---
Fra militærlandslaget
Jon Pedersen, Halden SK
Håvard Lucasen, Ås-UMB
Bjørn Eriksen, Halden SK

******

Kilde: Pressemelding fra Norges Orienteringsforbund.



Mulig relevante artikler