NTG - Norges Toppidrettsgymnas

Theo Fleurent og Malene Nordvi
seiret i NTG-løpet

I helgen hadde Innlands-O samling på Finnskogen. I den forbindelse ble NTG-løpet arrangert. Aller raskest i den 3 kilometer lange løypa var den franske juniorlandslagsmannen Theo Fleurent.

I sammenheng med at Innlands-O hadde juniorsamling på Finnskogen Turist & Villmarksenter i helgen, ble det for første gang arrangert orienteringsløp i Storhallen i Kongsvinger. NTG, som fra høsten starter med orientering som idrett, stod som vert og hadde etter løpet informasjonsmøte om det nye skoletilbudet, som det for øvrig meldes meget interessant for orienteringsmiljøet.

Dette gjorde at løpet fikk besøk av løpere utenfor distriktet så vel som den franske juniorlandslagsløperen Theo Fleurent, som for øvrig vant herreklassen med god margin til de beste løperne fra Hedmark og Oppland.

Fortsetter nedenfor bildet
Theo Fleurent. Foto: Innlands-O / NTG.
Theo Fleurent, Frankrike. Foto: Innlands-O / NTG Kongsvinger.

Løypa var 3 km innendørs og til tross for hele 50 poster med 2 kartbytter vakte den begeistring hos samtlige løpere, som dagen før hadde gjennomført 2 løp i 20-30 cm snø.

Skremte ulv
På det første løpet lørdag på Finnskogen, ble det etter starten observert ferske ulvespor vekk fra løperne som nærmet seg.

Innlands-O er et prosjekt som har til hensikt å gi et godt treningstilbud til løpere fra Hedmark og Oppland som ønsker å utvikle seg innen sin idrett. Den neste samlingen er i Portugal i februar og i mars reiser gjengen til Danmark for å forberede seg til uttaksløpene til junior-VM som i år går i Danmark.