Skjermdump fra Nydalens Skiklub sin web-TV-sending da de arrangerte NM 2012. Her går damevinnerne i Halden Skiklubb i mål til et svært magert nettpublikum.

Skjermdump fra Nydalens Skiklub sin web-TV-sending da de arrangerte NM 2012. Her går damevinnerne i Halden Skiklubb i mål til et svært magert nettpublikum.

Svært liten interesse for O på web-TV

Kommentar

Lurer du på hvor mange som så Halden Skiklubbs damer og IL Tyrvings herrer løpe inn til NM-gull via Norges Orienteringsforbunds omfattende og kostbare web-TV-satsing?



Bjørnar Valstad, generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, varsler i høst om økonomisk uføre i det sentrale apparatet ved forbundskontorene på Ullevål stadion.

Dette til tross for at det så sent som forleden år ble innført ny skyhøy arrangørskatt/løpsavgift på hele 30/43 prosent selv på de minste og mest lokale løpene, altså nærløpene.

Årsaken for uføret nå skal være at en sponsor ikke viderefører sitt engasjement.

Nå skulle man tro at et forbundskontor fortløpende jobbet inn mot nye sponsorer, for det er nå en gang slik at sponsorer kommer og går - det er ikke livslange ekteskap mellom kommersielle aktører og de enkelte idretter.

Men sponsorselger Valstad har vært opptatt på annet hold. Det å trygge arbeidsplasser og gjøre riktige prioriteringer har tilsynelatende ikke vært så viktig.

Storskjermprosjekt, GPS-analyser, "besøk i NRK-kantina", massiv og totalt feilslått satsing på pengesluket Nordic Tour, og web-TV-satsing med videre har derimot vært hans fokus.

Resultatet er at norsk orientering på mange vis nå ligger med brukket rygg både med tanke på rekruttering, aktivitet og sportslige prestasjoner, og på toppen av det hele har generalsekretæren, o-idrettens daglige leder, altså gjort arbeidsplasser utrygge.

Nordic Tour er allerede nedlagt, storskjermprosjektet er besluttet nedbygget og forhåpentligvis har visittene i NRK-kantina blitt færre, for det koster mye, svært mye, for et lite forbund å delfinansiere NRK's sendinger fra orientering, samtidig som vi vet at disse sendingene samler lite publikum.

Både Bjørnar Valstad og NOF-president Einar Tommelstad nekter å la seg intervjue av nettavisen OPN.no. Så akkurat hvordan statusen er på web-TV-satsingen er ikke godt å si.

Men skal vi tro tallene som ble oppgitt i tilknytning til nettsendingene fra NM-stafetten i Maridalen utenfor Oslo i 2012 så er det svært magre greier. Det var NOF-presidentens egen klubb som arrangerte og foran skjermen var det så godt som folketomt - dette var ikke overraskende basert på tidligere erfaringer.

I det Halden-damene løp inn til gull var det 145 maskiner som fulgte sendingen, i løpet av hele stafettens 3 etapper hadde 394 maskiner vært innom totalt (se bildet helt øverst i artikkelen).

For gullherrene fra IL Tyrving var tallene noen hakk bedre, men ikke mye.

227 maskiner var koblet på da de gikk i mål som vinnere, totalt fulgte 786 maskiner den sendingen.

web-tv_tall_nm-stafett_maridalen_herrer_12_01
227 seere (maskiner) er hva det fortelles om i det IL Tyrving vinner NM-stafetten. Grafikk fra Nydalens Skiklub sin nett-tv-sending.

At det er rein galskap å kaste store summer og masse andre ressurser inn i en slik satsing sier seg selv. Her er det trolig stort sett noen foreldre og søsken som følger sendingene.

Når vi da også vet at ansettelser gjøres utrygge av generalsekretæren og NOF-presidenten selv for eksempel rasler med sablene overfor ski-o-miljøet gjennom blant annet å kalle deres arrangementer for olabilløp, og gjennom det så smått virker å brede grunnen for å legge til rette for en ikke ønsket avvikling av ski-o-idretten, er det hele mildt sagt merkelig!

Nå er det langt viktigere at ressursene brukes på god rekruttering og viktig aktivitet og trygge arbeidsplasser i det sentrale apparatet, fremfor NOF-toppenes pompøse og resultatløse prestisjeprosjekter!!!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad ønsker ikke å bli intervjuet av OPN.no om dette viktige emnet.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler