Stort overskudd fra Idrettsbutikken

Kommentar

Gjennom Idrettsbutikken selger Norges Orienteringsforbund blant annet en del nødvendig utstyr for orienteringsløp. Det tjener de gode penger på, svært gode penger!



Som kjent opererer Norges Orienteringsforbund med en arrangørskatt og løpsavgift på hele 30/43 prosent. Bunnfradrag er fraværende selv på de minste og mest lokale løpene. Eneste unntaket er at startkontigenter opp til 30 kroner (cirka en flaske brus) ikke utløser skatten.

Nå kunne man tro at 30 prosent arrangørskatt var nok, men magemålet stopper ikke der.

I følge NOF sitt rammebudsjett som presenteres i forbindelse med O-Tinget kommende helg regner de med 4,45 millioner i salgsinntekter fra Idrettsbutikken.

I det samme budsjettet står det at utgiftene knyttet til varekostnad er 2,77 millioner.

Differanse blir for Norges Orienteringsforbund sin del på svært hyggelige 1.680.000,- kroner.

I sin tid var motivasjonen for Norges Orienteringsforbund sin salgsvirksomhet visstnok å sørge for at arrangører fikk tilgang på nødvendig arrangementsmateriell.

I dag ser det ut til at motivene er vridd i en annen retning og at situasjonen er slik at arrangører og løpere gjennom NOF-salget i Idrettsbutikken også der betaler en form for romslig arrangørskatt/løpsavgift, og dette da på toppen av (eller i bunnen av) allerede svært høye arrangørskatter/løpsavgifter.

Og pengene, ja de bruker NOF på glitter og fjas og resultatløse prosjekter, samt kostnader til lederlønn på langt over 700.000,- kroner.

Man er ikke mett før magen sprekker!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler