O-festivalen på Raufoss i 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Sprintmarerittet fortsatte under Euromeeting

Norge er blant verdens beste o-nasjoner, men sprinten har nærmest utviklet seg til å bli et syndrom for rødt, hvit og blått. For også på Euromeeting i Finland mandag var den norske troppen som så ofte før statister da "sprint-medaljene" fant sine eiere.

Da Euromeeting ble innledet med sprint for damer mandag var det de svenske damene som dominerte ved å legge beslag på de tre første plassene.

Sara Eskilsson, Lillian Forsgren og Sofie Johansson var de tre beste med like over 12 minutter på den 2,8 kilometer lange løypen. Bak den svenske topptrioen kom det en finsk trio på plasseringene fire til seks.

Kine Hallan Steiwer, som var best av de norske damene, løp inn til 7. plass, snaut 50 sekunder bak Eskilsson, som vant.

Kine Gulliksen, som var nest best av de norske i dag, hadde bare et par sekunder dårligere tid enn Hallan Steiwer, og ble belønnet med 10. plass.

Gøril Rønning Sund ble nummer 16.

I herreklassen var det også svensk på toppen av pallen, ved Erik Rost.

Rost vant med 20 sekunder til den finske duoen Vesa Taanila og Jonne Letho, som delte andreplassen.

Magne Dæhlie ble best av de norske med 5. plass, snaue halvminuttet bak Rost.

Bjørn Ekeberg ble nummer 10, Eirik Kamstrup Hovin løp inn til 22. plass og Jonas Juveli ble nummer 32.