etna_01

Snappet tynnluft på Mt. Etna

I overkant av 40 o-løpere, hvorav mange fra Norge, plukket høydemetere på vulkanen Etna.


På Sicilia finner vi en høyst levende og aktiv vulkan som stiger cirka 3.300 meter til værs. Onsdag formiddag var dette lekestue for PWT Travels reisefølge til det åpne middelhavsmesterskapet MOC.

Reisefølget ble busset opp til omtrent 2.000 meters høyde. Noen var fornøyd med å holde seg på det nivået og valgte derfor å spasere bort til det romslige krateret hvor det så sent som i 2002 var et voldsomt utbrudd.

Andre tok gondolbanen raskt og effektivt til cirka 2.500 meters høyde, mens noen var så ”lure” at de brukte apostlenes hester opp og ned Etnas bratte slalombakke, hvilket gir relativt støle lår og om man ikke er aktiv bruker av solkrem så blir man også en smule griserosa.

De som fra toppen av taubanen valgte å stige et par hundre meter ekstra kom til et område hvor det var helt snøfritt, tiltross for en rekke snørike og kalde dager i området helt inn til dagen i forveien.

Om man kastet snø inn i dette området forsvant den som dugg for solen. Og flere steder var det spreker og hull hvor man brant seg på fingrene om man stakk de borttil.

Været var lunefullt med tåke og snøbygger så det var nok ikke tilrådelig å gå noe særlig høyere enn 2.700 meter, i tillegg er det strengt forbudt å ta seg helt opp til kraterkanten på toppen.

Selve treningseffekten av å oppholde seg 2-3 timer på 2.000 til 3.000 meters høyde er nok dessverre fraværende, men uansett var det opplevelsesrikt for PWT Travels reisefølge både å oppleve masse snø på en middelhavsøy langt ut i mars måned, samt å vite at man oppholdt seg på en vulkan som har for vane å komme med større eller mindre utbrudd nesten hvert eneste år.


Etna sett gjennom vinduet på bussen dagen etter fotturen.

MOC 2011
PWT Travel

Alle bilder tatt av Kirsti Kringhaug og Geir Nilsen.




Mulig relevante artikler