Smelter snøen hos deg?

I natt var det nok en iskald natt utenfor OPN.no's redaksjonskontor. Minus 9,4 grader ble målt på det kaldeste og først nå kl. 1145 har vi kommet opp til 0,0 grader i skyggen.


Det sier seg selv at snøsmeltingen går tregt når omtrent 15-16 av døgnets timer ligger på kuldegrader, og det i tillegg hver eneste natt bygges nye tykke skarelag.

Der sola brenner rett inn i åpne sørhellinger (oppe på rygger) har snøen minket relativt bra den siste uka, men på skyggesidene, i alle fall her i skråningen utenfor Hønefoss, hvor OPN.no har sitt kontor, går snøsmeltingen veldig sakte unna.

Om vi løfter blikket nordover - til området Nordland og Troms - har de vel fått noe sånt som 1 meter nysnø i det siste, så det klages naturlig nok ikke. Og siden OPN.no er i et mediehus som også driver nettavisen Langrenn.com, så "går det på en måte opp i opp".

Allikevel, vi har nå kommet til 8. april og det er nok noen og enhver, også ihuga skiløpere, som nå er gira på å finne frem sykkel, joggsko og o-sko.

Hvordan er det forresten på din kant av landet. Er de typiske "tidlig-terrengene" nå snøfrie, som for eksempel Bygdøy i Oslo, eller drøyer det fortsatt litt?

Post gjerne en kommentar nedenfor om barmark-situasjonen i dine terreng..

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler