Faksimile fra The Sydney Morning Herald - www.smh.com.au / Apple Maps.

Faksimile fra The Sydney Morning Herald - www.smh.com.au / Apple Maps.

Sender biler ut på rullebanen

Mange av OPN.no's lesere bruker ulike ruteplanleggere på PC, nettbrett og smart-telefoner, men stol ikke blindt på teknologien. For da kan, som bildet og teksten på neste side viser, ting bære galt av sted.


Det er The Sydney Morning Herald sin nettutgave, SMH.com.au, som torsdag gjengir ovenstående bilde fra Apple Maps sin ruteplanlegger.

- Det kunne ha blitt en veldig, veldig, veldig farlig situasjon om dem hadde kommet kjørende mens et flys avgang eller ankomst pågikk, sier Angie Spear fra Fairbanks International Airport i Alaska, til SMH.com.au.

Både 6. september og sist fredag, skal det ha vært situasjoner hvor bilister har kommet kjørende med utgangspunkt i den anbefalte ruten rett over rullebanen.

SMH.com.au opplyser at det ikke var noen skader i noen av tilfellene - takket være at dette skjedde tidlig om morningen, mellom flygninger.

Det første tilfellet skal ha vært i forbindelse med en utenlandsk statsborger som skulle returnere en leiebil. Den andre gangen var det en hjemmehørende Alaska-innbygger som skulle til flyplassen.

- Begge bilistene opplyser at de fulgte anvisningene på sin iPhone, sier Angie Spear til SMH.com.au.

Med den utbredelsen iPhone har, også blant OPN.no's lesere, samt det faktum at orienteringsløpere reiser mye, kan det være lurt å ha følgende i bakholdet;

Man bør ikke stole blindt på teknologien, og samtdig er det viktig å sørge for at egen hjerne fortsatt er fullt påskrudd selv om man også skrur på en smart-telefon, et nettbrett eller en datamaskin!

Se hele den spesielle saken med intervjuer og flere eksempler av "The best of the worst in Apple Maps" i saken "Apple Maps directs drivers to Alaska airport runway" hos SMH.com.au.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler