Rekordpåmelding til Råskinnet

Vilt, vakkert og rått

- 4. mai er det klart for Råskinnet. Vårens mest sølete løp. Løpet som startet som en kuriositet er nå blant landets 10 største løp, forteller råskinngeneral Per Morten Hoff til OPN.no.

Per Morten Hoff forteller videre:
Det er til nå påmeldt 1.500 løpere til Råskinnet og vi har satt tak på 2.000 løpere. Det er med andre ord bare 500 plasser igjen.

I fjor var taket 1.500 løpere og vi ble fulltegnet, men fjorårets puljestart var så vellykket så arrangøren Ready har funnet at løpet tåler 500 løpere til.

Men vi ønsker fortsatt å sette kvalitet fremfor kvantitet, derfor grensen på 2.000 løpere.

I Råtassen er påmeldingsgrensen i år satt til 600 løpere. Også her ble det i fjor fulltegnet. Knøttetassen som er for de aller minste har ingen begrensning. Totalt regner vi med 3.000 løpere på Sognsvann, den 4 mai.

Råskinnet er en herlig blanding av elite og mosjon og først og fremst er løpet preget av humør og smil, selv om utfordringene står i kø.

Her skal bratte bakker forseres, det er gjørme og myr og det er kalde bekker.

En amerikaner som reiser verden rundt på det de kaller for ”rave runs” uttalte etter løpet i fjor at Råskinnet er verdens cooleste naturlige hinderløp, og et av verdens mest spektakulære løp.”

I Nordmarka trenger vi slettes ikke å bygge hinder for at løpet skal bli spektakulært. Her står de naturlige utfordringene i kø. Løpet er spektakulært og har gjennom årene blitt en medieyndling, rett og slett fordi løpet er så annerledes.

I år som tidligere er det ventet hard kamp mellom O-løpere, friidretts-løpere og skiløpere. De siste årene har Råskinnet vært dominert av Øystein Sylta som er en av Norges aller beste langdistanseløpere. Mens hegemoniet tidligere har vært hos O-løpere og skiløpere.

Råskinnet skiller seg fra mange andre løp ved at kvinneandelen er mye høyere enn i andre løp. Det kan ikke bety annet enn at jenter søker utfordringer og er minst like tøffe som gutta. Et stort paradoks da at løpet startet som et løp kun for menn, de første 3 årene.

Knøttetassen som er utfordringen for de aller minste er på cirka 800 meter og har blitt mektig populært. Å få krysse en stor bekk og ikke minst vasse i gjørme er jo alle barns drøm – i Knøttetassen får de ros og medalje for å komme møkkete og våte i mål og ikke kjeft.

Nå smelter snøen og løp blir det uansett. Jo værre forhold - jo bedre.