Oppsummering Hovedløpet

Flere dobbeltvinnere

Løperne i aldersgruppen 14 til 16 år hadde i helgen sitt uoffisielle norgesmesterskap. Det ble kjempet om heder og ære og fine orienteringsopplevelser både i sprint og langdistanse.


Teksten nedenfor ble opprinnelig postet som en leserkommentar under en annen artikkel, men vi løfter den ytterligere noen hakk frem i lyset her:

Noen highlights som fortjener oppmerksomhet fra årets HL, dette blir uhøvla og rett fra levra og andre må gjerne føye til noen ord, men noen fortjener omtale så jeg tar på meg litt av det.

Først takk til arrangør for flotte stadionopplegg med gode løyper i godt terreng. Det var pga fine meldeposter, god speaker, storskjerm og publikumsposter skikkelig spennende og artig å være tilskuer.

Fin deltagelse med 436 påmeldte til langdistansen, dette er færre enn tilsvarede for langrenn, men MYE flere enn feks sykling. Så mere om framtida's o-løpere. Legg merke til alle dobbeltvinnerne, i H16 Audun Heimdal, H15 Vegard Gulbrandsen, D15 Tilla Farnes Hennum, D14 Synne Strand. Det er bra å vinne et løp, men å gjenta bedriften dagen etter er svært sterkt-spesielt når man er så ung. Så det er klart at vi her har noen gode framtidsutsikter.

Av andre sterke prestasjoner som nok vil påvirke noen lag om noen år, så skal vi i år som ifjor legge merke til løpskapasiteten til den relative lille klassen av D16 jenter, men du verden som de løper - nå skal man ikke se seg blind på km tider, men de gir jo en pekepinn.

Lillesøster Lundanes hadde en km tid på sprinten på 6.13 til sammenligning hadde Audun Heimdal i G16 6.06 og D15 6.52 i vinnertid, og på langdistansen vant Marie Olausen fortjent etter å ha dominert D15-16 fullstendig i årets sesong. Så må vi selvfølgelig legge merke til Håkon R. Bjørlo som vel snart er bedre en far sin, 2 sølv ble det denne gangen, samt legge merke til Kasper Fosser som tar gull og sølv i H14, + at en ny Fossum-Melsom som melder seg på blant landets HL vinnere. Folkens følg med de neste årene.

Interesant også å legge merke til hva slags klubber som tar medaljer (klubber uten nevneverdige seniorgrupper/satsing, så får vi ta diskusjon på hvorfor det er slik) og ikke minst hvor mange medaljer noen tar. Den absolutt beste klubben er og blir Asker. Med 13 startende tar de 6 gullmedaljer og 2 bronsemedaljer samt to 4de plasser og en 6te plass.GRATTIS det er utrolig bra!!!

Så har vi Heming med 12 startende som ga 1 gull, 2 sølv og 2 bronse-knakandes bra, Fossum med 9 startende som ga 1 gull, 1 sølv, 2 bronse og en 4de plass, Emblem med 6 startende ga 1 gull, 2 bronse og 2 6teplasser videre artig at arrangørklubben med 6 startende fikk 2 sølv og en bronse.

Rett skal være rett klubber med seniorløpere stiller mange deltagere og tar medaljer de og som feks Halden,16 startende fikk 3 medjaler og to 4de plasser, Konnerud 11 startende og 2 gull, Nydalen, 22 startende! og 1 sølv (+drøss med 4de og 5te plasser), Fredrikstad 11 startende med 1 gull og 1 bronse samt Tyrving med 15 startende og 1 sølv. Dog er det en del veldig gode seniorklubber som glimrer med sitt fravær.

Ja det var noen betraktninger og honør til noen som fortjener det. Og for å være så kort som mulig i et kommentar felt så blir konklusjonen at det gror godt og det presteres bra og så virker det som om det noen steder avles bedre enn andre. Både i bredde og på topp her kan vi sikker i rekrutteringsåret lære av hverandre og per i år er det Asker det skal læres av.

Skrevet av Dag Helland-Hansen
Stolt av å ha vært tidligere Asker gutt - Nå løper han for IL Tyrving!


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler