OPN.no donerer nyhetstrafikken over til o-forbundets satsing på nett

Det startet 1. november 2004 med svært høy nyhetsproduksjon rett fra første dag, dette varte til sommeren 2011, altså 6 1/2 år, deretter har OPN.no kjørt et forenklet og gradvis reduserende opplegg rundt hendelsesbetingede nyheter frem til sist høst. Denne delen av OPN.no er etter det, og på ubestemt tid, et avsluttet kapittel!



Gjennom 6 1/2 år donerte OPN.no sitt eierskap fullt årsverk, pluss, pluss og vel så det, inn i norsk o-idrett på årlig basis, dette gjennom synliggjøring av små og store hendelser rundt om i hele Norge, men også mye fra det store utland.

Eliten fikk mye plass, men vel så viktig for OPN.no hele veien har mangfoldet vært. Antall artikler publisert på OPN.no ligger anslagsvis i området +/- 15.000. I tillegg kom også mye annet på toppen av dette, slik som omfattende linksamlinger og resultatservice, samt at vi også i tidlige sesonger hadde for eksempel Stafett-Toppen-Nor og publisering av fotoalbum fra en del begivenheter.

Mye ros har blitt OPN.no til del på veien - Tusen takk for det!

Fra sommeren 2011 og frem til i høst har OPN.no gradvis senket mengden av hendelsesbetingede nyheter. Dette har gitt norsk orientering en langsiktig og myk avvikling av nyhetsdelen av OPN.no og samtidig gitt Norges Orienteringsforbund sine satsinger på nett anledningen til å komme seg gjennom innkjøringsfaser og få en langt lettere start.

Vi så for øvrig også veldig raskt allerede høsten 2010, da NOF startet sin spleiselagsfinansierte satsing på nett, og etter innspill fra meg tok inn Ivar Haugen som husskribent, at de la seg på samme nyhetslinje som OPN.no overfor eliten.

Haugen fokuserte altså på å lage de samme elite-nyhetene som OPN.no, riktignok stort sett med publisering relativt lang tid etter OPN.no. Breddesaker hadde NOF heller ikke da. Så fremfor at det totalt sett ble et utvidet spekter av nyheter ga den fellesskapsfinansierte skribenten oss bare mer av det samme innen elitestoff, fremfor utvidede horisonter.

For en liten idrett som orientering er dette naturlig nok bare tullete, ressurser ikke bare bør, men må brukes optimalt, men generalsekretær Bjørnar Valstad vektla for mange år siden at det var viktig for Orienteringsforbundet at de konkurrerte mot andre aktører.

Man slåss som kjent ikke med byråkratiske vindmøller, og blant annet NOF sin holdning overfor andre mediaaktører gjorde valget om langsiktig nedbygging av OPN.no sin nyhetsdel enkel. Men samtidig har det vært viktig for OPN.no at ikke publikummet skulle bli skadelidende, så dette er følgelig gjort over flere år.

For å avrunde, OPN.no besluttet høsten 2013 at det på ubestemt tid ikke lenger skal benyttes ressurser i noe omfang på innhenting, bearbeiding og publisering av hendelsesbetingede nyheter (les: "hvem vant hva" og "hva har skjedd hvor") og det skal heller ikke brukes ressurser på andre nyheter som man normalt fant nærmest i sanntid her på OPN.no helt fra november 2004 og frem til nyere tid.

Så nå klippes snora, vi donerer på ubestemt tid nyhetstrafikken fullt og helt over til Orientering.no, og gir dem samtidig alene det hele og fulle ansvaret for å dekke smått og stort av hendelsesbetningede nyheter innen det som skjer ute i O-Norge, med mindre det da skulle dukke opp andre aktører (var noen som prøvde seg i fjor høst, men det virket som det stoppet opp med en gang).

Og for de som eventuelt lurer - Ja, dette frigjør mye tid, veldig mye tid, men det mangler ikke på hull denne tiden kan puttes inn i både til nytte for idretten, men også på andre områder :)

Lykke til Norges Orienteringsforbund og takk for følget til de av dere som kun har benyttet OPN.no for å lese siste nytt!

Nå som mars måned er her ønskes det samtidig lykke til for alle orienteringsløpere på vei inn i den nye sesongen!

O-hilsen Geir Nilsen
Redaktør OPN.no




Mulig relevante artikler