Olav Lundanes - fra 0 til 3.717

- Jeg stod med den ene foten i vannet, 5 timer senere var jeg på toppen av Teide, forteller Olav Lundanes jr. til OPN.no. - Da jeg kom til toppen viste det seg at heisen var stengt, så jeg måtte løpe ned igjen også, legger Lundanes til.


 

Tøffe utfordringer
Olav Lundanes jr. var tidligere i januar på en privat treningssamling på Tenerife. Dere vet den kanariske idyllen som nordmenn i hopetall valfarter til for å dyrke sitt forfall.

For Lundanes handlet derimot ikke den 2 uker lange turen om forfall, men faktisk det stikk motsatte - nemlig å forberede kroppen på overgang fra suksessfulle juniorår til livet som senior.

For å takle overgangen er ikke Lundanes fremmed for å bryne seg på noen tøffe utfordringer, som for eksempel å løpe fra Atlanterhavets bredder, som naturlig nok er 0 meter over havet, til toppen av Spanias høyeste fjell, Pico del Teide, 3.717 meter nærmere vår herre.


Toppen av Teide, sett fra cirka 2.000 meters høyde. Arkivfoto: OPN.no.

- Foten i vannkanten
- I starten av treningssamlingen bodde jeg i Puerto de la Cruz. Derifra løp jeg 1 time for å komme til den stranden jeg skulle starte oppstigingen fra. Da jeg kom dit gikk jeg ned til sjøen og plasserte den ene foten ute i vannet, røper Lundanes.

Deretter snirklet han seg oppover langs noen bilveier og skogsbilveier, før turen fortsatte på stien som skulle føre han helt til topps.

- Turen opp gikk bra, men med tanke på at jeg fikk mindre og mindre luft etter hvert som jeg steg så merket jeg at jeg nok hadde åpnet litt for hardt. Da jeg nådde toppen etter totalt 6 timer løping var jeg derfor veldig sliten, forklarer Lundanes.

Heisen hadde ferie...
Lundanes' plan var å ta heisen (en sånn gondol-sak) fra toppen og ned til platået nedenfor, cirka 2.300 meters høyde. Derfra skulle han ta bussen tilbake til hotellet.

- Det viste seg dessverre at heisen var stengt. Jeg ble litt skeptisk da jeg skjønte at jeg måtte løpe ned til platået for å ta bussen videre. Men heldigvis merket jeg at jeg fikk mer og mer luft på vei nedover, så da gikk det heldigvis veldig bra. Men som følge av at jeg ikke fikk tatt heisen ned så rakk jeg ikke bussen, forklarer Lundanes.

Reddet av tyske turister
For Lundanes ble en bil med tyske turister redningen. - Ja, jeg var så heldig at jeg fikk haik med dem tilbake til Puerto de la Cruz, humrer Olav Lundanes jr., før han avslutter med å fortelle at han de neste dagene var veldig sliten og i tillegg slet med matlysten - hvilket kanskje ikke er så rart...


Olav Lundanes jr. under World Cup i Bykle 2007. Arkivfoto: OPN.no.

******

Stort intervju i Orienteering Today
I neste nummer av o-magasinet Orienteering Today er det et større intervju med Olav Lundanes jr. Intervjuet bygger på Erik Borgs kvalitetsintervju, som sto på trykk i O-Boka 2007, men i tillegg har bladets redaktør, Geir Nilsen, i samarbeid med Lundanes verdiøket intervjuet med ytterligere noen spørsmål og svar.

Orienteering Today trykker også et privat spesialbilde av Lundanes og hans 31 mesterskapsmedaljer fra henholdsvis junior-NM, -NOM og -VM. Planlagt utsendelse for bladet er 20. februar, så det er fortsatt mulig å reservere seg for et eksemplar - se link nedenfor.

******

Linker
Tenerife og Teide i Google Maps.
Om Teide hos Wikipedia.
Orienteering Today.




Mulig relevante artikler