O-Tinget burde vist litt raushet!

Kommentar

Til O-Tinget forrige helg var det deltakere som formidlet ønsker om endret struktur på den skyhøye og usolidariske arrangørskatten / løpsavgiften.



Forslagene var i kortversjon slik:
Finnmark:

Justering fra 30 til 25 prosent.

Telemark:
Endring av fribeløp fra 30 til 40 kroner. (OPN.no anmerkning: Fribeløpet er ikke et bunnfradrag, så av startkontigenter over 30 kroner kreves det i dag 30 prosent av hele beløpet).

Troms:
Løp med færre enn 100 deltakere betaler 15% (OPN.no anmerkning: Altså halvering fra dagens nivå).

Avfeid av styret
Styret i Norges Orienteringsforbund valgte i følge sin egen nettavis denne arrogante og byråkratisk tilnærming til mottatte forslag:

- Forbundsstyret mener det er helt legitimt å diskutere løps- og tur-o avgifter, men sa at det er vanskelig å vurdere forslagene når de kommer som "benkforslag "på Tinget uten at det foreligger noen beregninger av konsekvensene eller hvordan en skal dekke inn inntektstapet.

O-Tinget stemte ned forslagene.

Raushet
Ikke minst med tanke på at det er grasrota og folkedypet landet rundt som har reddet O-Tinget, styret og adminsitrasjonen fra den komplette ydmykelsen i forrige tingperiode (2012 og 2013), hvor det i 2012 alene, grunnet en rekke feilprioriteringer, faktisk var et unnderskudd på utrolige 1 million kroner, hadde det vært både naturlig og fordelaktig for o-sporten om forbundstyret og O-Tinget hadde vist litt fingerspissfølelse og evne til helhetstenkning gjenom å utivse en dose raushet.

Dette valgte de ikke å gjøre - Ikke denne gangen heller - De virker ganske så sementerte og fastlåste i spørsmålet om arrangørskatt/løpsavgift - Tilsynelatende har de latt det gå prestisje i det hele!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotonote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler