O-sportens største gåte

Kommentar

Om vi tenker styre og stell, administrative beslutninger, strategivalg med videre finner vi et univers av gåter, men den kanskje aller største gåten av dem alle er et pengebeløp tilsvarende en sjokoladeplate.



Det finnes faktisk de som er så store avgiftskamerater at de støtter beslutningen om at utrolige 30 prosent arrangørskatt / 43 prosent løpsavgift, på selv de minste og mest lokale løpene, er den saliggjørende resepten for å sikre o-idrettens fremtid.

Det merkelige, altså den store gåten, er hvorfor flere av de samme personene da velger å være tilhengere av 30 kroner i startkontigent på treningsløp og karuseller.

Det har seg nemlig slik at 30 kroner er ofte en gjenganger i invitasjoner til denne typen løp.

En startkontigent på 50 kroner utløser 15 kroner i skatt, mens 30 kroner i startkontigent gjør at hele summen er skattefri.

Det er lett å være enige i at et karuselløp i dagens verden er verdt minst 50 kroner. Man får kart, løype, tidtaking og kanskje også et glass saft - Da er 50 kroner et lite offer.

Allikevel legger avgiftskamerater seg ofte på 30 kroner når de arrangerer karuseller og treningsløp.

De har altså mulighet til å vise sin praktiske støtte til NOF's skatte- og avgiftsregime gjennom å delta i kronerullingen med 15 av 50 kroner per deltaker, men velger heller den skatte- og avgiftsfrie varianten på 30 kroner.

Den store gåten i skogens idrett, orienteringen, er altså:

Hvilken logikk er det de bygger sitt tankegods på, når de på den ene siden sier at de er for arrangørskatt/løpsavgift på 30/43 prosent, men i praksis handler i stikk motsatt retning?

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler