Fredrikstad turkart.

Fredrikstad turkart.

O-kart har blitt til 7 turkart

- Fredrikstad Skiklubb har de siste årene laget til sammen sju kulturhistoriske turkart, som dekker nesten hele Fredrikstad kommune, forteller Lars Ole Klavestad til OPN.no.


Kartene er i hovedsak utgitt i samarbeid med lokalsamfunnene på de ulike stedene. Og forrige uke kom det hittil siste kartet i rekken – over Kråkerøy og Kjøkøy. Det er utgitt i samarbeid med DNT Nedre Glomma.

- Kartene deles ut gratis til alle husstander innenfor kartområdene, slik at folk lett skal kunne lære seg å bruke kart, komme seg ut i skogen og bli kjent i nærområdene. Ellers selges de for kr. 50,- pr. stk til andre interesserte, opplyser Lars Ole Klavestad.

Kartene har inntegnede turløyper, skiløyper, benker, utsiktspunkter, bålplasser, store mengder lokale stedsnavn og ikke minst 100 punkter som har fått egen omtale.

Her finnes inskripsjoner, gravrøyser, jettegryter, stenalderboplasser, dype kløfter, bunkerser fra krigen, rare trær, hustufter, utsiktspunkter og mye annet spennende. Med det nye kartet har over 700 interessante punkter i kommunen blitt avmerket og fått sin beskrivelse – til glede for ivrige turgåere.

- I stor grad er o-kartene våre brukt som grunnlag, og når jeg er ute og synfarer finner jeg ofte små interessante detaljer det er artig å dele med seg. Mange slike detaljer er det nærmest kun oss synfarere som vet om. Å bruke kartene blir dermed den reneste skattejakten. Lokale folk har også bidratt med mye kunnskap om de ulike punktene. Kartene har således blitt svært godt mottatt og jeg tror ikke det finnes tilsvarende detaljert turkartverk i landet, poengterer Lars Ole Klavestad overfor OPN.no.

Nettstedet Demokraten.no har også viet turkartene oppmerksomhet og på deres nettside kan man også se et bilde med sentrale personer i kartprosjektet, Svein Jakobsen (FSK), Liv Simensen (DNT), Finn Göransson (DNT) og Lars Ole Klavestad (FSK), som viser fram det flunkende nye kulturhistoriske turkartet over Kråkerøy og Kjøkøy.

Omtale og bilde hos Demokraten.no

Fredrikstad turkart.
Akvarell av Lars Ole Klavestad som viser fine turområder i skjærgården utenfor Kråkerøy.

 




Mulig relevante artikler