O-festivalen

O-festivalen

O-festivalen i kollisjon med sykkelritt

Iherdig jobbing i kullisene

Sykkelrittet Craft MTB 6-dagers fra Trondheim til Oslo skal etter planen passere gjennom O-festivalens arena lørdag - i motsatt kjøreretning av festivaltrafikken.


Siste etappen i terrengrittet går fra Brandbu til Oslo. Mot slutten av etappen kommer rytterne i stor fart i Ankerveien.

- De sykler Ankerveien forbi Haga Golfbane og forbi Fossum - over demningen på Bogstadvannet og opp til Bogstad Camping, forteller Sigbjørn Modalsli.

- Ankerveien er enveiskjørt forbi Fossum i feil retning for sykkelrittet. Det er parkering på veien, dusjene ligger langs veien og mange går frem og tilbake mellom O-campen og arena, legger Modalsli til.

Sykkelrittet legges om
Telefoner til sykkelforbundets ledelse og til ansvarlige for rittet sen kveldstid onsdag møtte heldigvis stor velvilje og det arbeides nå med å legge om sykkelløypa.

Modalsli og øvrige festivalarrangører så med bekymring på deling av Ankerveien mellom O-løpere og syklister.

- Det kunne blitt litt vel spennede med frustrerte terrengrittsyklister og følgebiler som plutselig dukket opp lørdag formiddag i feil kjøreretning blant flere tusen O-løpere på Fossum.

Også tidligerer kollisjoner
- Dette kunne blitt et nesten tilsvarende problem som vi fikk i 2006 da politiet plutselig stengte Tradum leir på løpsdagen på grunn av demonstrasjoner ved Politiets utlendingsinternat på Trandum, påpeker Modalsli, som den gangen var festivalgeneral.

- Da løste situasjonen seg ved at politiet ryddet leiren for demonstranter, men temperaturen var høy og situasjonen ver spent i timene før starten på O-Festivalen på Trandum i 2006, avrunder Sigbjørn Modalsli.



Mulig relevante artikler