Coveret på boka Dyrene på ordkloden av Lars Ole Klavestad.

Coveret på boka Dyrene på ordkloden av Lars Ole Klavestad.

Nye ablegøyer fra Klavestad

Etter å ha vært både høyt og lavt med “Alle fugler små de er” og “Ta det for god fisk”, planter o-løper og karttegner Lars Ole Klavstad nå bena godt på landjorda og ser på artsmangfoldet der i boka DYRENE PÅ ORDKLODEN.


Global oppvarming, forurensning og avskoging har gjort at det biologiske mangfoldet på jorda står i fare.

Kunstner og forfatter Lars Ole Klavestad har tatt tak i dette og lett på de stedene hvor jorda har setninger. Her har han funnet nærmere 500 dyrearter som ikke tidligere har blitt anerkjent og registrert. I Dyrene på ordkloden presenterer han et utvalg av artene gjennom sitt eget snurrealistiske formspråk.

Mangfoldet gjenspeiler på mange måter verdensbildet på begynnelsen av dette millenniet. Den ullne arten islam har lagt drømmen om å komme til Mekka på is. Fattiglusa får stadig større utbredelse. Miljøsvina griser til våre omgivelser. Lesbisken har fått samme rettigheter som den heterofile lesehesten og den bibliofile bokormen.

Her hjemme beviser eiendomskatten at den til tross for utrydningsforsøk fra høyresiden har ni liv. Bygdedyret trekker nisselua godt over hodet, mens megapikkselen svømmer langs norskekysten og skryter av å ha havets største utstyr. Men verden går også framover. Facebukken har sørget for et biologisk samhold ordkloden over.

De fantasiskapende illustrasjonene henger nøye sammen med de fornøyelige artsbeskrivelsene. Boka passer like godt for voksne som for barn, for dyreelskere som for språkelskere – på hver sine måter. Dyrene på ordkloden er den tredje boka i Biologisk Mangfold-triologien. Etter de populære bøkene "Alle fugler små de er" og "Ta det for god fisk" ser Lars Ole Klavestad nærmere på det øvrige artsmangfoldet på jorda.

Til OPN.no forteller Lars Ole Klavestad at det er mulig for OPN.no's lesere å få overlevert et signert eksemplar.

Ettersom opphavsmannen for boka og årets blodslitet-kart er én og samme person – kan du få "Dyrene på ordkloden" levert på samlingsplass. Blodslitet arrangeres i Fredrikstad lørdag 15. oktober.

Send i så fall en e-post til Lars Ole Klavestad (lars.ole@klavestad.com) med bestilling, så gjør han klar en bok (eller flere)!

Boka koster kr. 298,-. (evt. kan den sendes pr. post + porto).

- Her er alle dyrene du møter i o-løypa, slik som for eksempel dørselger, hvetekorn, twin oter og uavhjort, får OPN.no opplyst på tampen.

Mer informasjon finner du på www.klavestad.com




Mulig relevante artikler