Ny norsk opptur på VC-sprinten

- Personlig synes det er helt på grensen, sier landslagssjef Kenneth Buch om opplegget i verdenscupsprinten i Finland onsdag. Uansett, det ble nok en norsk sportslig opptur etter generalsekretærens oppsigelse. - Resultatmessig er dette det beste jeg har gjort internasjonalt, strålte Gaute Hallan Steiwer etter målgang.



Se også: Sjefen gir opp - Umiddelbart stort sportslig comeback for norsk orientering.

En labyrint av provisoriske gjerder møtte orienteringsløperne i onsdagens verdenscupsprint i Finland. Gaute Hallan Steiwer løste det beste av de norske med delt 8.-plass.

Lillomarka-løperen var like etter målgang usikker på om han hadde gjort de rette valgene, men da alle var i mål kunne han juble for ny personlig bestenotering i verdenscupen.

– Jeg er litt overrasket over at resultatet ble så bra, men det er veldig gøy. Jeg er utrolig fornøyd med 8.-plass. Resultatmessig er dette det beste jeg har gjort internasjonalt, sa Steiwer.

Det var 40 sekunder opp til svenske Jonas Leandersson på toppen av pallen. Daniel Hubmann ble nummer to og Yannick Michiels nummer tre.

Torgeir Nørbech løp fort, men en stor feil på vei til første post kostet ham over 20 sekunder, og da han mot slutten av løpet snublet i en fortauskant under kartlesing ble det skrubbsår og forslått kne i stedet for en topp-ti-plassering.

– Etter feilen på vei til første post handlet det bare om å holde moralen oppe og jobbe på, men jeg kan ikke være fornøyd med dette løpet, sa Nørbech etter 11.-plassen.

Må opp et hakk
I kvinneklassen ble Emma Johansson beste norske på 14.-plass. Det er ny bestenotering i verdenscupen for henne.

– Finnene kan arrangere sprint. Dette var av den krevende sorten, men jeg tok meg tid til å orientere hele veien og unngikk feil. Jeg er fornøyd med løpet, men skulle gjerne vært litt sprekere, sa hun.

Europamester Judith Wyder tok seieren foran Maja Alm. Tre løpere delte tredjeplassen.

Landslagssjef Kenneth Buch fikk flere svar med tanke på VM-laget som skal tas ut over helgen.

– Det er godkjent av Gaute Hallan Steiwer og Torgeir Nørbech. Ellers er dette en veldig spesiell form for sprint, hvor det er såpass mye gjerder at jeg personlig synes det er helt på grensen, sa han.

– For jentenes del var det på det jevne i dag, og de må nok opp et hakk fram mot VM.

Resultater
* Verdenscup, Finland, Damer, sprint finale
* Verdenscup, Finland, Menn, sprint finale
* Verdenscup, Finland, Damer, sprint kvalik
* Verdenscup, Finland, Menn, sprint kvalik

Se også: Sjefen gir opp - Umiddelbart stort sportslig comeback for norsk orientering.




Mulig relevante artikler