flagg_nor

Norges tropp til World Cup

Verdenscup på hjemmebane under O-festivalen

Petter Thoresen har tatt ut 24 løpere til neste runde av verdenscupen, som går på hjemmebane om to små uker.


Vågsnes inne i varmen
Nydalens Sigve Vågsnes (33) imponerte i uttakingsløpene til nordisk mesterskap i Oslo i mai, men kom allikevel ikke med til forrige ukes internasjonale O-åpning i Finland.

Under kommende runde av verdenscupen på Fossumbanen, øst for Oslo, får derimot Vågsnes nå mulighet til å vise sin internasjonale kapasitet for første gang i verdenscup-sammenheng.

- Sigve er et stort talent som ikke har fått ut hva han er god for. Han er utfordret med tanke på en fremtidig satsing, forteller landslagssjef Petter Thoresen.

Bjerkreim Nilsen er VM-aktuell
Betty Ann Bjerkreim Nilsen fra Lillehammer OK imponerte landlagssjefen slik i sitt orienteringscomeback under nordisk mesterskap at 22-åringen kan være aktuell for VM i Ungarn 18. til 23. august.

Det var under verdenscupåpningen og det nordiske mesterskapet i Finland at Bjerkreim Nilsen fikk sjansen internasjonalt. Hun fikk med seg flere pene plasseringer, og er i dag en av 24 løpere som er klare for verdenscupløpene i Oslo 26.-27. juni i forbindelse med massemønstringen O-festivalen. Der stiller for øvrig også hennes bror, Audun, som var på vinnerlaget til Kristiansand OK i helgens Jukola-stafett.

- Det er opp til Betty om hun vil løpe VM i august. Vi har utfordret henne med tanke på en orienteringssatsing, og tror absolutt hun kan bli en av de beste i verden, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Betty var med på det sterke norske kvinnelaget som løp inn til flere sterke plasseringer i det internasjonale orienteringsåpningen. Det var først og fremst Anne Margrethe Hausken, Marianne Andersen, Heidi Ø. Bagstevold og junioren Britt Ingunn Nydal som reddet skinnet til nordmennene i Finland.

Debut for Gulliksen
Sandefjord-jenta Kine Gulliksen (21) får også sin debut i verdenscupen på Fossumbanen. Petter Thoresen vil gjerne gi unge- og håpefulle sjansen internasjonalt. Gulliksen, som nå løper for Bækkelagets SK, viste lovende takter som junior.

- Vi forventer ikke kjemperesultater av Kine, men at hun blir en erfaring rikere, sier Thoresen.

Vurderte «fryseboksen»
Mens Norge har et utrolig sterkt kvinnelag, vurderte landslagssjefen å sette flere av mennene i «fryseboksen». Olav Lundanes var en av få som viste gode takter med en 6. plass på langdistansen.

- Det var enkelte løpere som trodde de var ute på terrengløp i Finland, og de må ha glemt å kikke på kartet. Det var flere som skuffet, men vi fant ut at alle skulle få en sjanse til. Det er viktig at de presterer opp mot sitt beste på hjemmebane, og vi skal ikke bli slått sønder og sammen her. Flere av gamlekara kan mye bedre enn de viste, var i god form, men klarte ikke å få det ut i konkurransene, sier Thoresen.

---

Norges tropp til World Cup runde 2
O-festivalen, 26-27 juni 2009

Kvinner
Marianne Andersen, Konnerud IL
Heidi Bagstevold, Kongsberg OL
Elise Egseth, Wing OK
Mari Fasting, NTNUI
Kine Gulliksen, Bækkelagets SK
Line Hagman, NTNUI
Anne Margrethe Hausken, Halden SK
Silje Ekroll Jahren, Sävedalen
Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer OK
Kine Hallan Steiwer, Lillomarka OL
Siri Ulvestad, Heming/Njård OL
Ingunn Hultgreen Weltzien, IL Tyrving

Menn
Holger Hott, Kristiansand OK
Carl Waaler Kaas, NTNUI
Håvard Lucasen, Ås-UMB Orientering
Olav Lundanes, Halden SK
Jonn Are Myhren, Lidingö
Audun Bjerkreim Nilsen, Kristiansand OK
Anders Nordberg, Halden SK
Lars Skjeset, NTNUI
Anders Skarholt, Södertälje
Sigve Vågsnes, Nydalens SK
Audun Weltzien, IL Tyrving
Øystein Kvaal Østerbø, Wing OK

---

Kilde: PM Norges Orienteringsforbund.
Mulig relevante artikler