Hans Jørgen Kvåle under VM i skiorientering i Sverige 2011. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Hans Jørgen Kvåle under VM i skiorientering i Sverige 2011. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Norge nummer fire i mix-stafetten

Det så lenge lyst ut for det norske mix-paret Hans Jørgen Kvåle og Stine Olsen Kirkevik på sprint-stafetten i ski-o-VM. Men gleden varte ikke inn til mål.


Nyvinningen mix-sprint-stafett skal være tette dueller og raske etapper. Med etappetider ned mot 10 minutter så ble også VM-stafetten meget spennende både for tilskuere og løpere.

Og Norge var med og preget stafetten. Dramaet bølget frem og tilbake i det vekslinger og mellomtider passerte. Herrene startet med første etappe, deretter fulgte damene, så herrene igjen. Totalt var det seks etapper.

Hans Jørgen Kvåle var 1,5 sekunder bak etter første etappe. Kirkevik var 36 sekunder bak etter to etapper. Deretter var Kvåle 41 sekunder bak, og etter fire etapper var Kirkevik igjen kun 1,2 sekunder bak ledende Finland.

Da Kvåle hadde avsluttet sin siste etappe, sendte han Stine Olsen Kirkevik ut på en andreplass, kun 6 sekunder bak Finland. Avstanden bakover til Russland var 36 sekunder og Sverige var 51 sekunder bak.

På siste etappen ble det store omkastninger i rekkefølgen. Russlands Polina Malchikova, som også vant gull på gårsdagens mellomdistanse, avgjorde stafetten og vant med 40 sekunders margin til Sverige, med Finland like bak. Norge havnet på en litt sur fjerdeplass, slått med 1,04 minutter.

Til OPN.no forteller VM-løper Eivind Tonna at både Kvåle og Olsen Kirkevik var godt fornøyd med gjennomføringen av stafetten. Lengre gaflinger på den siste etappen førte Norge ut av medaljestriden.

- Det så lenge veldig bra ut for Norge, men en kombinasjon av lang gafling på sisteetappen og noe smårusk i gjennomføringen avgjorde for oss i dag, forteller Tonna.

Været i Tänndalen, rett innenfor norskegrensen ved Røros, er et kapitell for seg. Også i dag var løpene preget av snøstormen som herjer midt- og nord-Norge.

VM fortsetter med en hviledag fredag før det hele avsluttes med langdistanse på lørdag og stafett på søndag.

Resultater VM ski-o mix-stafett
1 Russia, 1:05:19
2 Sweden, 1:05:59
3 Finland,  1:06:04
4 Norway, 1:06:23
5 Czech Republic, 1:08:37
6 Kazakhstan, 1:09:20
7 Switzerland, 1:10:50
8 Lithuanea, 1:14:19
9 Ukraina, 1:15:05
10 Romania, 1:16:16 

Link til VMs hjemmesider

 




Mulig relevante artikler