NOF-president forstyrret NM-helt

På NM-starten i skiorientering, hvor sågar Kongepokalen var i spill, valgte president i Norges Orienteringforbund, Einar Tommelstad, å gjennomføre høylytte diskusjoner. Utøverne ble forstyrret, men Tommelstad vil ikke beklage opptrinnet.



Det å ha en ung mannlig president i et forbund kan ha sine ulemper. En ting er at generell helhetsforståelse og tilegnet realkompetanse kan være fraværende i for stor grad, men ofte ser vi også at unge menn ikke har kommet langt nok i sin modning hva gjelder takt og tone. Noe vi fikk bekreftet tidligere i vinter.

I følge Norges Orienteringsforbunds offisielle magasin, Veivalg, skal det nemlig ha blitt diskutert så heftig på selve starten til NM i skiorientering at kongepokalvinneren Lars Hol Moholdt fikk sitt løp forstyrret av president Einar Tommelstads opptreden og argumentasjon.

I henhold til Veivalg ønsker ikke Tommelstad å beklage det uheldige opptrinnet, men velger heller å komme med en flåsete uttalelse med noe sånt som "spist, er spist".

De fleste av oss har også friskt i minnet hvordan Tommelstad tidligere i vinter hetset en samlet ski-o-familie gjennom å sammenligne arrangementer innen skiorientering med olabilløp. Selv bosatt i et av hovedstadens rikmannsstrøk, hevdet NOF-presidenten at olabilløp i hans eget nabolag holdt høyere standard enn konkurranser i skiorientering. Naturlig nok var dette svært sårende for mange.

Slikt fravær av ydmykhet og fingerspissfølesle, som vi altfor ofte blir vitner til fra NOF-presidentens side, er kun egnet for å skape avstand, splittelse og negative viberasjoner. En president som er gitt tilliten til å sitte ved roret i et forbund tuftet på dugnadsvilje og frivillighet, og som attpåtil kjemper i motbakke, bør ha helt andre intensjoner og mål med sin opptreden!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett, verken på vegne av seg selv og/eller på vegne av Norges Orienteringsforbund.

Hvorfor denne fotnoten
Fotnoten ovenfor er dessverre nødvendig blant annet for å opplyse leserne om at både generalsekretær og president er gitt mulighet til å la seg intervjue. Som eksempel kan det nevnes at generalsekretær Bjørnar Valstad av OPN.no har blitt kontaktet flere ganger via telefon, talemelding og SMS i samtlige av ukene 12, 13, 14 og 15 i 2014 uten å besvare en eneste gang.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler