NOF klager over høy IOF-avgift, selv krever de 43% løpsavgift

Kommentar

Norges Orienteringsforbund går i bresjen for at det skal være lavere avgift til IOF, men selv krever de 30/43 prosent arrangørskatt/løpsavgift når inntektene går til eget forbund.



I stoff publisert på Orientering.no, O-forbundets egen nettside, fremgår det at NOF ønsker å presse avgiften til IOF nedover.

Selv sitter NOF og krever 30 % arrangørskatt, eller 43 % løpsavgift om du vil, fra norske arrangører, klubber og deres medlemmer. Dette gjelder selv de minste og mest lokale arrangementer.

Opplagt at avgiftskameratene Einar Tommelstad (NOF-president) og Bjørnar Valstad (generalsekretær i NOF) har ulike avgiftsbriller på seg med tanke på om pengene går inn i egen lommebok, eller ut fra den.

Og som OPN.no formidlet her om dagen, Valstads honorar i 2013 alene kostet norsk orientering tett på trekvart million kroner. I tillegg kommer prisen for alle feilvalgene og det svake lederskapet han utøver.

Men, nå ønsker altså han og Tommelstad & co. at det internasjonale forbundet skal skvises, og det uten at avgiftskameratene foreslår å redusere de svært skadelige NOF-avgiftene de selv krever inn!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad er fortsatt inne i sin intervjunekt overfor OPN.no, ikke ulikt FRP-statsråden Anders Anundsen sin væremåte overfor Tønsberg Blad høsten 2013. Dermed ønsker Valstad og Tommelstad, som overhodet ikke svarer på henvendelser, heller ikke å benytte seg av sin tilsvarsrett.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler