NOF jakter barn og ungdom for pengas skyld

Om du i likhet med nettavisen OPN.no trodde poenget var å rekruttere barn og ungdom inn i orienteringen for å gi dem gode opplevelser med skogens idrett, så tar du tilsynelatende helt feil. I alle fall om vi skal tro O-forbundets offisielle magasin.



Under overskriften "Når pengene rår" kommer redaktøren av siste utgave av Orienteringsforbundets offisielle magasin, Veivalg, med denne ordlyden i nummer 6-2014:

"Norsk Orientering har neppe råd til å trappe ned på vekstprosjektet vi har klappet fram fordi det også har en økonomisk virkning i andre enden.

Nye tilskuddsordninger til idretten gjør nemlig at o-idretten rammes hardere enn mange andre. De unge er i denne forbindelse mer verdt enn de eldre - og o-idretten har flere i den siste kategorien. Om vi ikke oppnår vekst blant de unge, vil vi merke det i klubbkassene via midler fra Kulturdepartementet."


Så da er det klarlagt; "midler fra staten skal være målet", og ikke bare det; "fokuser på de unge og gi blaffen i de voksne".

Om dette er tankegodset hos ledende krefter innenfor o-sporten er det ikke så rart orienteringen må leve med negative kurver, tross både frilufts- og mosjonstrend ute i samfunnet for øvrig!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler