Sykkel

Sykkel

NOF åpner for mountainbike-O

Ferskt styrevedtak baner vei

- Alle muligheter er åpne fremover for at vi kan ta inn grenen under Orienteringsforbundets paraply, forteller NOF's president, Elin Sjødin Drange.


Styret i Norges Orienteringsforbund åpner opp for å innføre mountainbikeorientering (MTB-O) inn som gren.

Terrengsykkel er i vinden og mange bruker kart når de beveger seg frem i naturen.

MTB-O er en gren i det internasjonale orienteringsforbundet. Orienteringsforbundet har ikke valgt å ha denne grenen på forbundets program frem til i dag, men åpner nå opp muligheten.

- Men vi er avhengig av at miljøet ønsker dette. Utvalget må eventuelt være pådrivere og gjennomføre arbeidet for å få opp MTB-O som en gren. Uansett er alle muligheter åpne fremover for at vi kan ta inn grenen under Orienteringsforbundets paraply, forteller president i Orienteringsforbundet, Elin Sjødin Drange.

Det var på mandagens styremøte på Ullevål stadion at beslutningen ble tatt.

Norge har 10. plass
I Norge er det i dag liten interesse for MTB-O, men Tommy Olsen syklet inn til 10. plass i historiens første VM i mountainbikeorientering for 7 år siden.

Stine Hjermstad Kirkevik og Eivind Tonna har i tillegg vært med på internasjonale konkurranser. Alle disse tre har i mange år vært på landslaget i skiorientering.

4 offisielle øvelser
Det internasjonale O-forbundet (IOF) har fire offisielle konkurranseformer; orientering, ski-O (skiorientering), presisjons-O (presisjonsorientering) og sykkel-O (mountainbikeorientering).

MTB-O er spesielt stort i mellom-Europa, og det er en stort miljø i Danmark. VM er blant annet vist direkte på tv i flere kanaler.

Nøkkelen er ildsjeler
- Min erfaring er at det er først og fremst entusiaster i skiorientering og multisport som har brent for MTB-O. Det som er spesielt gøy med idretten, er de gode tilbakemeldingene vi har fått fra deltakerne etter de løpene vi hadde på Ringerike for noen år siden, sier Geir Dahl fra Ringerike OL.

Dahl dro i gang MTB-O, men det har ikke vært arrangert løp de siste to årene på Ringerike.

- MTB-O burde vært mer organisert, men nøkkelen er å få med ildsjeler for å dra dette. Når Orienteringsforbundet aksepterer idretten under deres paraply, kan det åpne opp for nye muligheter. Dette er absolutt gledelig, understreker Dahl.

- Utfordringa i Norge og Skandinavia er å ha terreng som passer for dette. På Ringerike er det perfekt terreng, og det er gode muligheter i park, bebyggelse og i nærskog. Det hadde for eksempel vært spennende med en skandinavisk cup for MTB-O, mener Geir Dahl.

Det er også et miljø for MTB-O i Bergen.

---

Kilde: PM Norges Orienteringsforbund.



Mulig relevante artikler