sprint_01_med_ring

MOC-sprint på Flåklypa-topp

Tenk deg Reodor Felgens husvære og at man i stedet for å bygge et oppfinner-verksted på en slik heftig topp, anlegger en hel by der. I den byen arrangerte MOC og PWT Travel løp onsdag ettermiddag.

Bilder og kart i bunnen av artikkelen

I forbindelse med det åpne middelhavsmesterskapet, MOC, som innledes fredag ettermiddag er det en runde med ulike treningsløp på den italienske mafia- og vulkanøya Sicilia i forkant.

Onsdag formiddag var det snapping av tynnluft i den aktive vulkanen Etnas skråninger, mens ettermiddagen bød på en særdeles heftig og spektakulær bysprint.

På toppen av et fjell ble det en gang i tiden anlagt en by. Sikkert praktisk beliggenhet om man har mange fiender og/eller er glad i god utsikt, men til alle andre formål er en slik plassering mildt sagt idiotisk.

Med mindre man da er o-løper og ønsker å bunkre minner for livet.

Vikersundbaserte PWT Travel er i øyeblikket med drøyt 40 o-løpere med på MOC Tour Sicilia. Cirka halve reisefølget hadde noen dager på Malta før de møtte resten av gjengen i Palermo sist mandag.

Hele gjengen ble sendt med en svær buss på snirklete og stupbratte veier så godt som helt til toppen av fjellet. På vei oppover måtte bussen flere ganger rygge for å tilpasse seg det øvrige trafikkbildet, samt også for å komme i rett posisjon til å klare de trange og uoversiktlige svingene.

Reisefølget som består av godt voksne og livsglade o-løpere fra først og fremst Norge og Sverige ble på toppen sammensveiset med verdensstjerner som deltar på MOC Sprint Camp.

Sistnevnte er et samarbeid mellom den tidligere finske storløperen Janne Salmi, som også har hatt flere suksessrike år som finsk landslagstrener, og MOC-general Gabriele Viale.

På MOC Sprint Camp finner vi foruten vidundermannen Daniel Hubmann også kjente storheter fra hjemlige trakter, i form av Elise Egseth, Audun Hultgreen Weltzien og Øystein Kvaal Østerbø.

Men tilbake til Flåklypa-løpet.

Kartet var i målestokk 1:1500, altså 1 centimeter er lik 15 meter. Selv for de av oss som av ulike årsaker ikke har investert nok tid i trening i vinter kom detaljene rimelig fort i mot.

Løpet var lagt opp etter punch and go prinsippet, hvilket betyr start når du vil. De fleste ga seg i kast med utfordringen i løpet av relativt kort tid og med 40 PWT’ere og cirka 25 Sprint Campere ble det folksomt på det lille området hvor løypa gikk på kryss og tvers og opp og ned i alle retninger.

De som reiste med PWT kunne velge mellom 800 meter eller 1,1 kilometer i løypelengde. Eliten løp begge løypene. Til sammen var det seks klasser. Løpere fra Norge vant tre av disse; herrenes eliteklasse og den lengste runde for både damer og menn.

OPN.no har i skrivende stund ikke oversikt over alle tidene, men reiseleder Karsten Kopland som løper for Modum O-lag brukte 14 minutter på den 1,1 kilometer lange løypa. Det høres ut som et grådig dårlig løp, men faktum var at han leverte varene på Flåklypa-toppen.

Evigunge Sigurd Dæhli fra Løten O-lag stemplet i mål på litt over 17 minutter og var med det blant de beste fra MOC Tour-gjengen. Og løpet han gjorde var absolutt et greit løp, men han konstaterte raskt at han ikke kunne huske å ha hatt så høy kilometertid noen gang.

Audun Hultgreen Weltzien, Kirsti Kringhaug og Karsten Kopland vant hver sin klasse.

Der oppe gikk løpet. Bildet tatt gjennom bussvindu.