Martin Johansson

Martin Johansson

Martin Johansson:
- Jeg har trent overkroppen mye

- Jeg kan løpe nå, men jeg kjenner det fortsatt i muskulaturen. Så det har heller blitt mange timer med romaskin og rulleski, forteller Martin Johansson til OPN.no. De siste dagene har svensken, til tross for høstens stygge VM-skade, imponerte stort i den svenske sesongpremieren i Langrenn. Nylig imponerte Johansson også i en løpetest.
Martin Johansson. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


Dette bør være særdeles godt kjent for de fleste av OPN's lesere, men allikevel; Under VM-stafetten i august fikk Martin Johansson en 12 centimeter lang pinne inn i låret. Det så veldig stygt ut, og i etterkant var det usikkert i hvilken grad idrettsvidunderet ville bli varig svekket.

Selv er 25-åringen optimist.
- Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra. Lårmuskulaturen er enda litt stiv og støl. Det er dette som gjør at jeg som følge av belastningen ved løping fortsatt kjenner en del.

Hardhausen med flere VM-medaljer i bagasjen, sin unge alder til tross, forteller at romaskin og rulleski har vært kjære følgesvenner i høst. Skitunnelen i Torsby, pluss en tur til Ramsau, har også krydret hverdagen.

- Dette har vært bra for skiformen. Hjerte, lunger og overkroppen har fått mye trening, poengterer Johansson overfor OPN.no.

Såpass med skitrening har det blitt for Martin Johansson at han sist helg, i den svenske sesongstarten i Langrenn, kunne innkassere en knallsterk 2. plass.

Plassen delte han med den trefoldige Vasaloppsvinneren Daniel Tynell. Foran på lista var bare verdenscupløper Rikard Andreasson.

Men selv om IFK Mora-gutten er rask i skisporet, er det orientering og i første omgang VM 2010 som gjelder for Ingunn Hultgreen Weltziens kjæreste.

Nylig løp han en 3.000 meter test. For at testen skulle ligne mest mulig på orientering, var det satt ut 14 stemplingsenheter underveis.

Til tross for at dette ga mye rykk og napp-løping, og dette var Martins andre løpeøkt etter VM-skaden, ble tiden såpass solid som 9:21.

Resultatene både i skisporet og i løpingen gleder hovedpersonen stort.

- Ja, det er deilig å vite at jeg ikke har tapt så mye fysisk, avrunder Martin Johansson.

Martin Johanssons hjemmeside

---

Reise og overnatting Mora




Mulig relevante artikler