Marion Huber Rønning

Marion Huber Rønning

Marion: - Jeg tok en Northug

Forrige vinter gikk hun sammen med Therese Johaug inn til 7. plass i stafett-NM på ski. I vinter var hun så rask i skiskyttersporet at hun sikret seg plass på neste års landslag. Da OPN.no møtte Marion Huber Rønning hadde hun akkurat avgjort en O-jaktstart til sin fordel. - Jeg tok en Northug, smiler multitalentet.


Marion Huber Rønning

- Jeg så henne først på 4. post. Deretter 6. post. Inn mot sistepost tok jeg en Northug, forklarer Tynset-jenta som løper for Løten Orienteringslag. Bildet hun tegner opp henspeiler selvfølgelig på Petter Northug sine fantomavslutninger i skisporet.

Rett fra snø til barmark
Det var ikke så veldig mange dagene pause fra Huber Rønning avsluttet skiskytternes norgescup i Folldal med både sprintseier og seier på fellesstarten, før hun reiset på påskesamling til Sverige og Tour de Värmland med klubbkamerater i Løten OL.

- Ja, det har blitt en brå overgang. Jeg skulle ha en myk start på O-sesongen, og jeg tenkte overhodet ikke på resultater.

Etter de 4 første etappene av Tour de Värmland hang 18-åringen bra med i klasse D17-20. Hun hadde i all hovedsak gjort som planlagt på de innledende etappene - løpt rolig, og bomfritt - dette ga henne et gunstig utgangspunkt på den avsluttende etappen i Kil, like nord for Karlstad. Bare 52 sekunder etter lederen la hun i vei på finalejakta. Da kunne ungjenta ikke lenger bry seg om løftet om myk overgang.

- Det var ikke meningen at jeg skulle vinne.  Det bare ble sånn, presiserer Marion Huber Rønning, etter å ha kjørt knallhardt på siste etappe av Tour de Värmland. Nå sikter hun fremover mot samling og uttaksløp til nordisk mesterskap i Oslo i slutten av mai.
 




Mulig relevante artikler