fugl

fugl

Lars Ole Klavestad med bok:
- Alle fugler små de er

Bok spekket med surrealistiske fugler

Ablegøye, bæremeis, eksosrype, enslig svale, lommelerke er figurer vi møter i karttegner og O-løper Lars Ole Klavestads nye bok. - Etter å ha løpt mellom poster i 28 år har jeg latt meg fascinere av disse fjærkledde skapningene, kvitrer utgiveren.
Cover


- Én ting er å finne fram til poster etter kart – en annen ting er å fly fram og tilbake mellom Norge og sydlige breddegrader et par ganger i året og finne tilbake til reiret sitt på nøyaktig den samme greinen, i det samme treet i den samme skogen år etter år. Da snakker vi om orienteringsevne da, slår tusenkunstneren fast.

Boka "Alle fugler små de er" er en liten bok om all verdens rare fugler, malt og beskrevet i Klavestads snurrealistiske stil.

OPN.no har så langt ikke tatt boka i øyesyn, men Klavestad forklarer at det er en elegant sak på 115 sider med en rekke underfundige fuglearter. Hver enkelt art er gjengitt med en flott illustrasjon og en artsbeskrivelse som tar for seg norsk navn, latinsk navn, adferdsmønster, hekking, leveområde, skrik, reir med mere.

Klavestad har en lang rekke kart på samvittigheten. I år har kartet for neste helgs Blodslit og NM sprint i Brevik fått Fredrikstad-løperens signatur.

- Jeg vil vel si at teknikken alle bildene er malt med er sterkt påvirket av linjeføringen i høydekurvene på O-kartene, røper Klavestad.

- Boka er bygget opp som en tradisjonell fuglebok, men den vil garantert framkalle smil og humring ut i fra både tekster og illustrasjoner, lover Lars Ole Klavestad før han ramser opp mange av fugle-raritetene vi møter i boka;

Ablegøye, Benløse fugler, Brevdue, Burugle, Byens løse fugler, Bæremeis, Cisterne, Dæven skjære, Eksosrype, Enslig svale, Fengselsfugl, Filmkalkun, Fluorkylling, Fondue, Fugl Phønix, Gammel røy, Gammel ørn, Gapahauk, Gapatrost, Google, Grønn stær, Grå stær, Hallingskarv, Hermegås, Hindue, Jylland, Lanterne, Leirgauk, Lerdue, Lommelerke, Lårhøne, Masekråke, Morgenfugl, Nattevåk, Nattugle, Nogen lunde, Sangfugl, Sirupsnipe, Smørgås, Snømåke, Spøkefugl, Suppegjøk, Sørgerand, Turtelduer, Ulykkesfugl, Unngås, Urokråke, Vindue, Værhane og Øyevipe.

---

Boka er trykket i et begrenset opplag på 1.000 ex. med stive permer, farger og vakker utforming. Pris kr. 250,-.

O-løpere som er interessert kan sende en e-post til

lars.ole@klavestad.com, så lover han et signert eksemplar av boka levert på Blodslitet.

---

Mer om boka på Klavestad.com.



Mulig relevante artikler