LANGT UNDER 9 MINUTTER PÅ 3000 METER FOR PEDERSLI, KVAAL ØSTERBØ OG AUKRUST OSMOENTrøndere kan også løpe

3000m med første 400m på 65 og passering 1000m rett under 2.46 var offensivt. Det resulterte i noen rolige runder midtveis, før farten igjen økte på slutten da arbeidshesten Pedersli fikk avløsning i tet. Noen åpnet nok for hardt i dag, men det er stor stas å se feltet rase avgårde i starten. Mange løp i vente i Trondheim fremover.

1. Trond Ørjan Eide, Strindheim, 8.25
2. Anton Sjökvist, Strindheim, 8.26
3. Trond Einar Pedersli, Strindheim, 8.28
4. Øystein Kvaal Østerbø, Strindheim, 8.34
5. Jon Aukrust Osmoen, NTNUI, 8.36
6. Erlend Gjerdevik Sørtveit Strindheim, 8.38
7. Mathias Flak, Steinkjer, 8.39
7. Mats Bjørgum, Strindheim, 8.51
8. Merih Solomon, Strindheim, 8.54

Det er administratoren Tommy Mandal-Gjølga som formidler dette på Facebook-gruppen "Norsk mellom- og langdistanse (friidrett)".

Nettavisen OPN.no har både i egen regi, samt fra andre i o-menigheten gjennom en rekke postede innlegg i diskusjonsforumet, vektlagt viktigheten av å bygge god kapasitet og høy løpsstyrke.

Dette har blitt imøtegått som "visvas" fra flere hold, men også på dette området snur pendelen tilbake til slik det ble jobbet i gullalderen og storhetstida, da så man både verdien og nødvendigheten av å besitte sterk løpskapasitet både på vei, sti og i terreng.

Kommentaren fra Gjølga under ovenstående FB-posting er således hyggelig lesning:

"- Det er en ny giv i o-miljøet nå. Flere har mer fokus på løpetrening generelt og utvikling av ulike fysiske parametere spesielt. MaxLASS, maxVO2 og løpsøkonomi er hot, og der brer om seg. Egentlig handler vel det meste om å ha en riktig balanse mellom trening/hvile og en fornuftig sammensetning av trening i ulike intensiteter."

Det har blitt kastet bort noen tiår og noen generasjoner av talentfulle o-løpere (med få unntak) på feilslåtte vyer og retningslinjer, men husk folkens, i det lange løp vender pendelen alltid tilbake og de gode og riktige verdier vinner terrenget til slutt - Ha en fin vinter videre, og glem heller ikke gode og lange skiturer nå som vinteren er på sitt beste - Kapasitet skal bygges!!


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler