Kronikk: Hvem eier oss som går og løper i fjellene?

- Friidrettsforbundet har det siste halvåret ringt rundt til ildsjeler og frivillige over hele Norge og kommet med trusler om hva som vil skje hvis de ikke bøyer seg og betaler lisens, skriver Lars Gilberg, journalist i Vårt Land.



- De har også sendt brev til alle landets kommuner og bedt dem favorisere arrangører som betaler lisens – ettersom dette «vil styrke den frivillige idretten i kommunen», fortsetter Gilberg.

Bakgrunnen for Lars Gilbergs kronikk under tittelen "Hvem eier fjellene?" hos Verdidebatt.no, er å finne i en omfattende lisens på mosjonsaktivitet. Ute i idrettens grunnfjell er det naturlig nok ofte liten forståelse for at pengestrømmen i stadig større deler av idretten går feil vei - altså fra landsomfattende spredt aktivitet til sentralt byråkrati, fremfor omvendt.

- Toppledelsen i norsk idrett snakker nå om at vi må ha et OL for å styrke frivilligheten. Samtidig tar de samme lederne kvelertak på dem som gir et lavterskeltilbud i lokalmiljøene. Det er kanskje ikke så rart at stadig flere på grasrota snakker om maktmisbruk og at ledelsen må skiftes ut, poengterer Lars Gilberg i sin kronikk.

Lars Gilberg er journalist i Vårt Land, en kristen dagsavis. Han legger i sin kronikk avslutningsvis vekt på dette med verdisyn.

- Det jeg ikke aksepterer, er at NFIF (Norges Friidrettsforbund) mener det er rettferdig å ta penger fra andre for å finansiere sine egne ambisjoner.

- Hvis mosjonsbevegelsen og folkeidrettens fremste verdi for ledelsen i NFIF er at de kan generere penger til toppidrett, så ligger det et verdisyn i bunn som er forstemmende, avrunder Gilberg.

Les hele kronikken "Hvem eier fjellene?" hos Verdidebatt.no.




Mulig relevante artikler