KOK-kavalkade 1973-2008
En reise i Kristiansand OK's historie
Kristian Omestad på O-gallaen 2007. Til venstre Holger Hott og Thierry Gueorgiou, til høyre Anders Nordberg.
Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
Årskavalkade 1973 – 2008
1973Etter forslag fra o-utvalget ble det på IK Starts årsmøte 19. november 1973 vedtatt å legge ned den tradisjonsrike o-avdelingen i Start. Det skjedde i all fordragelighet og en ny spesialklubb kunne sågar overta arrangementsutstyr, kart og kartprosjekter, samt arrangementsrettigheter og forpliktelser m.v.
Dermed var en 30-40 års epoke med orientering i Start blitt historie, og i den historien står det at klubben fostret mange lokale mestere. Navn som Adolf Arntsen, Trygve Kimestad, Aimar Lundal, Alf Sløgedal, Kjell Einar Aadnevik, Øystein Halvorsen, Kirsti Larsen, Kirsten Lande, Sonja Gulbrandsen og Randi Olsen hadde satt spor etter seg på medaljetoppen i moderklubben.
Allerede 4 dager senere, 23.11.1973, ble stiftelsesmøtet for det som skulle bli Kristiansand Orienteringsklubb holdt i Arbeiderforeningens lokaler. Av 81 forhåndstegnede medlemmer var 47 til stede. Som klubbens første styre ble valgt Kristian Omestad, formann, Gunnar Sundtjønn, nestformann, Finn Kristensen, kasserer, Eva Bujordet, sekretær og Marit N. Olsen, styremedlem. Utover disse ble det kun valgt revisorer, valgkomité og avisutklipper. Medlemskontingenten første året ble satt til kr. 10,- for de under 12 år, kr. 20,- for 12-17 år, kr. 40,- for aktive over 17 år, støttemedlemmer kr. 20,- og familier maks. kr. 75,-.
1974
Full fart i arbeidet med mer moderne kart, og primus motor er Ernst H. Aandalen, Viggo Aaberg og Arnfinn Bujordet. Skautrimmen starter opp med Gunnar Sundtjønn som leder og 835 deltakere. Stor avslutning i Caledonien Hall.
Øvrige saker er lotteri, dugnad, nybegynnerkurs og valg av klubbdrakter. Klubbens beste løper er Viggo Aaberg. Medlemsstallet dobles til 160 og regnskapet viser overskudd på kr. 13.000,-.
1975
Øystein Halvorsen er tilbake i Kristiansand og forsterker løperstallen. Han deltar på landslaget og blir nest beste norske i nordisk mesterskap.
Kristian Omestad overtar som leder for Skautrimmen som øker til 1.225 deltakere. O-camping for Sørlandsgaloppen arrangeres ved Ve skole med dårlig økonomisk utbytte, men KOK høstet mye ros for et vellykket løp i Voie med Gunnar Sundtjønn som løpsleder.
Samme styre fortsetter, og rekrutteringen tas alvorlig. Klubben går til 6. runde i O-cupen. Forsøk på utgi klubbavis lykkes ikke foreløpig.
1976
Øystein Halvorsen blir norgesmester i langdistanse og er på stafettlaget som tar sølv i VM og blir nr.10 individuelt.
KOKs stafettlag blir nr. 10 i NM stafett. Forberedelsene til neste års NM stafett preger året. Skautrimmen har 1.495 deltakere. Medlemstallet er passert 200 og kartbeholdningen 30.000 eksemplarer. Gunnar Sundtjønn er klubbens første leder i VAOK, og fortsetter i vervet til og med 1979.
1977
Et begivenhetsrikt år. KOK arrangerer et vellykket stafett-NM ved Kjetså i Hornnes og rundt regnet 1.000 dugnadstimer ble nedlagt i forbindelse med kart og arrangement. Klubbens eget lag ble nr. 9 i herrestafetten. Øystein Halvorsen vant igjen lang-NM, samt sølv på normaldistansen. Klubben debuterte i Tiomila og ble nr. 118. KOK gikk til cup-finalen ved Fetsund og vant bronse, etter ha slått Oddersjaa, SOK, POL, Vallset og Viking i de innledende runder. Bjørn Åmdal ble nr. 2 i Hovedløpet i H14. Skautrimmen er oppe i 1.525 deltakere og Arnfinn Bujordet har overtatt formannsklubba.
1978
Rekorddeltakelse i Skautrimmen med 1.680 deltakere og fortsatt med stor avslutning i Caledonien Hall. Pondustrimmen starter i Baneheia med 600 deltakere. En egen Skautrimfilm blir laget.
Øystein Halvorsen blir nr. 2 i lang og nr. 6 i normal løype i årets NM. Ole Bernt Hübert vinner landsfinalen for O-troll. Jon Bjørgum og Jack Bjørnsen er på juniorlandslaget og Øystein Halvorsen på seniorlandslaget. Juniorlaget med Knut Åmdal, Ørjan Jensen og Jon Bjørgum blir nr. 4 i NM stafett. 23.000 kroner i regnskapsoverskudd.
1979
Treningsleir arrangeres i Danmark og på Lynhytta. Sørlandsgaloppen arrangeres ved Gimlehallen med 2.500 deltakere og landslagsmønstring arrangeres for junior på Hornnes.
Finn Kristensen har overtatt som formann og Øystein Halvorsen vinner Midnattsolgaloppen. Ole Bernt Hübert blir nr. 2 i hovedløpet i H14 og Jon Bjørgum nr. 4 i NM H19-20. Juniorlaget blir. 7 i NM.
1980
Anne Grethe Aanensen blir klubbens andre vinner av landsfinalen for O-troll, i Baneheia/Bymarka. Ellers ikke de store resultater, men rekorddeltakelse med 971 solgte kart i Pondustrimmen. Rekruttering og instruksjon prioriteres. Regnskapsoverskudd på 31.000 kroner etter stor dugnadsinnsats.
1981
Det går opp og ned. Ned med regnskapet som viser 36.000 i underskudd. Opp med resultatene som viser NM-bronse til Bjørn Åmdal i H17-18 og herrelaget med sjetteplass og hittil beste plassering i stafett-NM. Forslag om ansettelse av egen fast trener ble nedstemt på årsmøtet, men en egen rekrutteringskomité ble valgt.
1982
Et nytt år med høydepunkter. Nils Eddie Hæstad løper for KOK og vinner gull i vårt eget lang-NM på Vatnestrøm i Iveland, etter å ha lurt alle forhåndsfavorittene. Dagen etter arrangerer klubben Sørlandsgaloppen på samme sted for 3.800 løpere. Det gikk med 250 kasser brus, 80 liter vaffelrøre, og overskuddet ble kr. 56.000. En kvinnelig deltaker ble for tung for den provisoriske doen som var bygget etter speiderprinsippet.
Endelig blir klubbavisen ”Skauposten” en realitet, med Gunnar Sundtjønn som redaktør, og i ”Min mening” tok Øystein Halvorsen opp trenerspørsmålet. Det blir holdt ny treningssamling på Lynhytta, og Skautrimmen fikk reportasje på NRK TV.
Herrelaget med Viggo Aaberg, Øystein Halvorsen, Jack Bjørnsen, Bjørn Åmdal, Øyvind Sæbø, Jon Bjørgum og Nils Eddie Hæstad imponerte med 11. plass i finske Jukola, og 69. plass i Tiomila. Men først hadde de beseiret verdensmestrene fra Sturla i POL-stafetten. Nils Eddie Hæstad vinner Jysk 3-dages og avslutter med bronse i NM normal løype.
1983
10-års jubileum, uten de store resultater. Jack Bjørnsen drar over kjølen, Nils Eddie Hæstad til Trondheim, Viggo Aaberg til skiskytterne og Øystein Halvorsen trapper ned. Skautrimmen er nede i 1.205 deltakere. Klubben har nå over 30 forskjellige o-kart. Jubileumsfesten – for store og små – avholdes på ”Elevine”, med klubbens første kvinnelige formann: Bjørg Olsen.
1984
Sørlandsgaloppen arrangeres ved Jegersberg, med 3.245 deltakere og 150 funksjonærer.
Arnfinn Bujordet vinner ”Blodslitet” i H50 og H150-laget vinner i SOLO-stafetten.
Kjell Reiersen har overtatt som tur-o-leder, og Skautrimmen er nede i 1084 deltakere.
Forslag på årsmøtet om å endre styret til et arbeidsutvalg på 3 medlemmer, med tillegg av 4 komitémedlemmer får ikke flertall. - Men rekordoverskuddet på 70.000 kroner blir godtatt.
1985
Mange deltakere, men svake resultater i NM og andre større løp. Styret peker i sin årsberetning på at klubben har stor mangel på kvalifiserte trenere og instruktører.
Skauposten kommer i større format, med Kirsten Salthaug som redaktør. Ole Kristian Lauvnes har overtatt formannsvervet.
1986
KOK arrangerer Hovedløpet ved Kjerrane, på nytt Gråmannen-kart: Overskudd kr. 17.000,-.
Taper med ett fattig poeng i O-cupens 5. runde mot POL. Få toppresultater i større løp. Medlemstallet viser 268 – rekord hittil!
1987
En del av de yngre medlemmene fremmer forslag for årsmøtet om å starte med langrenn for KOK, men blir nedstemt. KOK forblir en ren o-klubb. Herrelaget nr. 14 i NM stafett. Årets underskudd blir på kr. 30.000,-. Gunvor Værp har overtatt som redaktør av Skauposten.
1988
Sørlandsgaloppen arrangeres ved Frøyså i Iveland, og Sigmund Salthaug har overtatt ledelsen i klubben.
Herrelaget blir nr. 66 i Tiomila – som er beste Sørlandsprestasjon til nå. De unge blir nr. 3 i ”TenStikka” i Porsgrunn. Vi blir slått med 3 poeng av POL i 3. runde i O-cupen.
Espen Danevad blir nr. 7 i Hovedløpet i H16 og Finn Terje Uberg nr. 5 i NM natt i H19-20. Ellers mye skader og dårlige seniorresultater. Skautrimmen er 15 år, men har bare 800 deltakere. 9 deltakere har tatt gullmerket hvert år. Jubileumstrim arrangeres i Baneheia. Ingen offisiell feiring av klubbens første 15 år. Underskudd nesten som i fjor.
1989
Utenom lokale løp noteres 7. plasser til Margrethe Danevad og Petter Halvorsen i Hovedløpet som beste plasseringer. Espen Danevad ble tatt ut til NOFs talentgruppe.
Ellers som vanlig stor dugnadsinnsats, med vaskejobber, Gimlemessen, ryddeaksjoner og vareopptelling. Terje Mellingsæter velges som kretsleder, og gjenvelges for de neste 2 år.
Medlemskontingenten for aktive er økt til 275,- kroner.
1990
Endelig et toppresultat igjen! Juniorene Rune Salthaug, Espen Danevad og Ståle Dvergsnes slår til med GULL i NM stafett. Ikke nok med det, andrelaget følger opp med en overraskende 5. plass! Ståle ble dessuten nr. 5 i individuelt NM og avsluttet sesongen med seier i siste Norgescup for juniors. Dette lovet bra!
Skautrimmen er nede i 550 deltakere. KOK har 50.000 kart på lager, riktig nok ikke alle med like stor verdi.
1991
Juniorene, Rune Salthaug, Espen Danevad og Magne Omestad, befester de yngres posisjon med bronse i NM stafett, seier i TenStikka og gode resultater i HL.
Kari-Ann Ånensen vinner Blodslitet i D16 og Rune Salthaug tar 4.plass i NM natt. Espen Danevad sørger for sølvmedalje i NM 19-20, seier i første Norgescup-løpet, og blir tatt ut til junior-VM i Tyskland. KOK arrangerer testløpet ”Sluttspurten” i Baneheia, og Øystein Halvorsen har sitt første år som styreleder.
Den triste hendelsen dette året var Gunnar Sundtjønns bortgang. Han falt plutselig om på fredagstreningen i Jegersberg. - En dyktig administrator i klubben hadde stemplet på siste post…
1992
For tredje år på rad sørger våre juniorer for medalje i NM stafett. Denne gang sølv v/Jan Kristian Lygre, Espen Danevad og Johan Bernt Michelsen. Andrelaget ble nr. 7 og våre unge damer nr. 9.
I individuelt NM ble det bronse til Espen Danevad i H19-20, 4.plass til Kari-Ann Ånensen i D17-18 og 6.plass til Johan B. Michelsen i H17-18. Rune Salthaug fikset sølv i NM natt. Espen Danevad deltar i NOM både individuelt og stafett.
Det ble seier i POL-stafettens herreklasse, og KOK hadde i alt 11 eliteløpere dette året.
Veteranene gjør det som vanlig bra. Alf Solås blir nr. 3 i veteran-cup i Tasmania, og i Norge vinner han veteranmesterskapet individuelt, samt stafetten sammen med Lorents Haugland og Arnfinn Bujordet.
KOK deltar med 2 lag i 25-manna ved Stockholm, med 1. laget nr. 47 – visstnok bedre enn året før. Finn Kristensen blir leder i VAOK, samt de to neste år. Et vellykket avslutningsløp i Sørlandsgaloppen arrangeres ved Jegersberg, o-camping på Roligheden, og vi tjener over 100.000 kroner på SG’92.
1993
Damene overtar! Vigdis Færestrand vinner både Hovedløpet i D16, distriktsmesterskapet, kretsmesterskapet og klubbmesterskapet. Kari-Ann Ånensen vinner suverent Norgescupen for junior sammenlagt, vinner sølv i NM 17-18 og bronse i NOM stafett junior i Finland. Damelaget tar en pen 9. plass i NM senior. På herresiden markerer Ståle Dvergsnes seg med 12. plass i NM langdistanse.
Ny giv i Skautrimmen med Svein Arild Pedersen som ny komitéleder. 1.245 deltakere var et godt løft. Styret skrev i årsberetningen at ”aldri før har så mange deltakere benyttet seg av vårt trimtilbud”. Dette var ikke helt korrekt, for rekorden ble notert i 1978 med hele 1.680, mens årets tall ville vært det 7. beste i historien. I Baneheitrimmen ble det solgt 685 kart. Nye tiltak er turorientering for ”nye brukergrupper”, samt Vintertrimmen.
Det var stor dugnadsinnsats, og medlemstallet er på 238. Skauposten får enda en ansiktsløftning, med Ragnhild Hald som ny redaktør. Kartkomitéen tar skrittet inn i dataalderen, og årsmøtet vedtar å opprette seniorråd – som prøveordning.
Svein Øderud leder klubben gjennom jubileumsåret, inntil han flytter til Oslo i august. Jubileumsfest ble det ikke noe av, ikke annet enn treningskomitéens årlige fest i Unicokjelleren.
1994
Terje Mellingsæter har overtatt formannsklubba i KOK. Tur-o-komitéen med Svein Pedersen som leder forsøker seg med Vintertrimmen fra desember til februar, uten den helt store suksess - for akkurat denne vinteren ble det mye snø.
Men suksess ble det da KOK, Oddersjaa og OK Sør arrangerte World Cup i Baneheia/Bymarka - og for første gang ble datateknikken med Regnly-brikken tatt i bruk.
Ole Kr. Lauvnes fortsetter som leder for "Stiftelsen SG Agder", og vi har 11 eliteløpere på NOFs lister. I o-cupen kom vi til semifinalen i Drammen, men ble der slått av Kongsberg og Porsgrunn.
Herrelaget ble nr. 66 i Tiomila som var tangering av Sørlandsrekorden fra 1988. De vant også SØR-stafetten for 3. gang og ble dermed en sjekk på kr. 12.000,- rikere. I NM stafett klarte damene å bli nr. 6 og herrene nr. 9. For første gang arrangerte vi skolemesterskap for ungdomsskolene i Kr.sand. Pent årsregnskap med overskudd 31.000 kroner.
1995
Resultatbørsen viser 2. plass i o-cupens regionsfinale, slått av Porsgrunn, men fortsatt best på Sørlandet. Ny rekord i Tiomila med 43. plass. Flott! Og damene fulgte opp med 67. plass.
Vi noterer flere bra plasseringer i NM og HL, med Jan Harald Bakkejord nr. 11 på langdistansen og junior.damer nr. 5 i stafetten.
Vi strir med rekrutteringen. Den påtenkte seniorgruppa har hatt møte – men også her savnes den store entusiasmen. Ny vri på Skautrimmen: Postene klar fra nyttår, og i salg som "årets julegave". Godt mottatt av både grunneiere og trimmere.
Kartkomiteen har utarbeidet ny kartplan for perioden 1995-2000, og ellers preges virksomheten av forberedelser til neste års SG. Terje M. har ledet styret også i år, og avslutter regnskapet med kr. 21.000,- i overskudd. Ny redaktør i Skauposten er Solveig S. Torjusen.
1996
Øystein Halvorsen aksler igjen ledertrøya. Med Harald Eik som rekrutteringsleder blir det etablert samarbeid med bl.a. Terrengkarusellen, og mange barn deltok i populære barneløp. Men får vi nye rekrutter som resultat?
Resultat ble det iallfall økonomisk etter de 2 SG-løpene ved Kjerrane (kr. 124.000,- i overskudd!), og når året er omme var klubbregnskapets inntektside rekordstor på kr. 513 465,97, vel ett hundre tusen større enn utgiftsiden. Vår trofaste kasserer, Reidar Sæstad, kan skilte med langt over to hundre tusen "på bok" i sponsorbanken.
Sportslig mye opp og ned. Best i NM ble vestlendingen Leiv Terje Arnevik med 9., 10. og 13. plass på 3 starter. I tillegg var han på herrelaget som ble nr. 7 i stafetten. Etterveksten er ikke som den skal, og dermed savner vi også foreldre som støttespillere. Den manglende bredde var vel også årsak til at vi for første gang ble slått av Øvrebø & Vennesla O-lag i o-cupens kretsfinale. Medlemstallet er likevel fortsatt bra på papiret: 254, som er nest høyest til nå.
Nye kart i år er Vestheiene og Kjerrane.
1997
Sportslig oppsving igjen. Junioren Jostein Andersen (tidl. SSOK) viste hva han er god for med bronsemedalje i NM kort og 6. plass i NM natt - begge i H19-20.
Herrelaget slo til med en flott 6. plass og tangering av bestenoteringen fra 1981 i NM stafett, og Leiv Terje Arnevik presterte 8. plass i NM klassisk. Dette gledet nok den "gamle mester", Øystein Halvorsen, som også dette året ledet klubbens styre. Verre var det at vårt gode herrelag ikke fikk godkjent kontrollen på sisteposten i Tiomila, og mistet en rekordfin 35. plass.
Rekrutteringskomiteen fortsatte med flere "nye vrier" og samarbeidet med andre klubber, uten å smitte særlig mange nye rekrutter med o-basillen. I o-cupen måtte vi igjen bite i gresset for venndølene.
Nytt kart Vågsbygd i 1:12500, og kartforvalteren har fortsatt ca. 40.000 kart på lager. Resultatregnskapet gikk så vidt i pluss, og medlemskontingenten for aktive seniorer ble vedtatt økt fra kr. 300 til kr. 400 for neste år.
Medlemstallet har økt med 7 til 261. Reidar Mosvold har overtatt som redaktør i Skauposten.
1998
Sigmund Berg har rykket opp fra nestleder til "sjef" i klubbens 25. år, og kunne dermed paradere med KOK-fanen nesten i teten av 17. mai-toget. For 4. året startet Skautrimmen fra nyttår, og dette ser nå ut til å bli fast opplegg.
Sportslig ble 1998 et mellomår, uten de store arrangementer, og uten toppresultater. Flere aktive sliter med skader og sykdom. Espen Danevads 12. plass i NM må likevel nevnes, samt Jostein Andersens 6. plass i H19-20 i NM normal og Kristine Bergs 12. plass i HL.
I de store stafettene fikk herrelaget følgende plasseringer: NM nr. 10, O-festivalen nr. 10, Vårstafetten nr. 14 og Tiomila nr. 66 for tredje gang. Stilte ikke i Jukola. Reprise i O-cupen: Knepent slått av venndølene.
I det jubileumssesongen ebbet ut, kom bekreftelsen i stort oppslag i Fædrelandsvennen: "Toppløper klar for KOK": Den løpssterke Gularløperen Jon Tvedt har gjort kristiansander av seg, og forsterker seniorlaget neste sesong. Forsøk på å få bedriftsløpere med på KSO sprintløpene ble ren fiasko: Ikke en eneste ny løper! Rekrutteringen er fortsatt et hovedproblem. Jan Blandkjenn har ledet Skautrimmen med et salg på 430 poser (487 året før), og Baneheitrimmen 380, iflg. årsrapporten.
Medlemstallet er redusert til 238, men regnskapet viser 7.500 kroner i overskudd.
1999
Årsmøtet klarte ikke å få valgt rekrutteringskomité, kun en tenkegruppe. Mange idéer kom fram – og ble satt ut i livet. En oppgradering av skolekart og kart i nærmiljøet prioriteres. Styrets oppfordring i årsberetningen var klar: Brett opp ermene og stå på!
Men Jon Tvedt skaffet klubben både gull i NM mellom og sølv i NM lang, samt en 8. plass i VM i sin første sesong for KOK. Herrelaget fikk for tredje gang en fin 6. plass i NM stafett, men i Tiomila gikk det dårlig for begge lagene. Derimot vant Arnfinn Bujordet, Oddbjørn Hjetland og Alf Solås stafetten i Veteranmesterskapet.
I samarbeide med Oddersjaa ble et prikkfritt Hovedløp og landsleir for yngre arrangert ved Gimlemoen, hvilket ga et overskudd på rundt 100.000 kroner, men likevel 20.000 i underskudd på klubbregnskapet. Kristiansand Sprintorientering (KSO), i samarbeid med OK Sør og Oddersjaa, ser ut til å ha funnet sin plass i Kristiansand, nå med 4 løp på våren og 4 på høsten.
Nytt kart ”Duekniben” er ferdig, samt reviderte utgaver av Jegersberg og Skråstadheia utgitt, og antall kart er nå 44.050. Salg Skautrimmen 423, og Baneheitrimmen 365. Snorre Veggan har overtatt Skaupostens redaktørkrakk.
2000
Sigmund Salthaug er tilbake som klubbens leder. Regnskapet ble oppgjort med bare en 100-lapp i overskudd, etter overskudd på 80.000 fra to SG-løp ved Jegersberg. Det ble solgt 416 Skautrimmen og 332 av Baneheitrimmen. Medlemstallet er sunket fra 232 til 210 siste året. 3 nye kart er under arbeid. KOK er kommet på lufta med egen hjemmeside på Internett.
I en lang styrets beretning til årsmøtet vurderes ikke bare årets sesong, men det reflekteres også over klubbens forskjellige gode og dårlige epoker så langt, samt dagens problemer (rekrutteringen og frafallet) og muligheter videre fremover.
Årets elitesatsing har kostet penger, men har også gitt resultater. Seniorlaget knuste til med seier i stafetten under O-festivalen. Men det var i Bergen! I samme arrangement ble det notert 2., 3. og 4. plasser til h.h.v. Jostein Andersen, Vidar Solberg og Jan Harald Bakkejord i ”Supersprinten”. I junior-NM ble Jon Flydal nr. 4 i klassisk og står bokført med seier i ”Blodslitet”. Anders Nordberg fikk sitt gjennombrudd som senior med en sterk 5. plass i NM.lang. Jon Flydal deltok i juniorlandskamp i Østerrike og ble nr. 4. Til slutt, men ikke minst, i Tiomila ble det satt ny klubb- og sørlandsrekord med en sterk 22. plass!
2001
Eliteløper Tallak Olav Gryting overtar som redaktør i Skauposten, samtidig som han er en av de faste på klubbens elitelag, så vel i Tio (tangering av fjorårets 22. plass) som i andre lokale og internasjonale stafetter. KOK’s lag ble for øvrig nr. 45 i Jukola, nr. 2 i O-festivalen og nr. 3 i Norwegian Spring Cup. Tidligere Torridalsløper, Audun Bjerkreim Nilsen tok bronse i junior NM klassisk, ble nr. 4 i Norgescupen og nr. 8 i NOM stafett. Jon Tvedts 5. plasser i både NM kort og NM klassisk noteres på plussiden. Elitesatsingen, spesielt Tiomila og Jukola, svir på resultatregnskapet, som avsluttes med et underskudd på kr. 32.120,-.
Som eneste arrangør på Sørlandet tar KOK og Kristian Omestad oppfordringen fra Norges Orienteringsforbund om å tilby Skolesprinten for 5., 6. og 7. klasse i grunnskolen. Seks utvalgte skoler takket ja til tilbudet på høsten, som i hovedsak ble arrangert ved hjelp av 12-15 pensjonister. Moderne kart og EKT-brikker var en ny opplevelse for 750 elever og mange lærere.
2002
Jostein Moe fra Øvrebø/Vennesla og Jarl Magnus Berge fra Oddersjaa har sluttet seg til løperstallen. Flere felles treningssamlinger arrangeres, bl.a. med Jan Arild Johnsen som leder.
Skolesprinten blir av pensjonistene arrangert på våren, 3 nye skoler blir invitert og Eva Bujordet har også i år ansvaret for brikker og resultater. Til sammen 9 skoler og 1.140 elever satte pris på tilbudet. Tor Åmdal overtar som tur-o-leder og Ingvild Mulen som rekrutteringsansvarlig.
Sesongen slutter med en heidundrende medaljehøst til 18-åringen Audun Bjerkreim Nilsen, med 2 NM-gull på 2 dager! Audun vant også eliteklassen 17-18 i Vårspretten og Norgescupen sammenlagt. Anders Nordberg viste sin styrke med 2. plass i ”Blodslitet” og 4. plass i NM natt. Jon Tvedt ble nr. 6 i NM sprint. Alf Solås sikret seg veteranmesterskapet H70.
Resultatbørsen for herrenes stafettlag viser: Vårstafetten nr. 3, Tiomila nr. 29, NM nr. 6 og Jukola en skuffende 51. plass. Kassereren ryddet opp i medlemsregisteret og endte på 171, det laveste siden 1974, og et regnskap med minus 42.000 kroner.
Men før året var omme var også en formidabel snuoperasjon et faktum. Jørgen Rostrup, med 4 VM-gull i bagasjen, var etter 2 år i Finland på vei til Sørlandet. Med det som grunnlag, og flere toppnavn i kikkerten, startet Jon Bjørgum og Torstein Omestad et målbevisst arbeid mot en ambisiøs eliteklubb med base i Kristiansand. Nye solide sponsorer sa seg villige til å bli med, og veien mot ”verdens o-metropol” ble staket ut.
På det ordinære årsmøtet var det full oppslutning om elitesatsingen, men for å avklare økonomien etc. ble behandling av budsjett, samt valg og Skaupostens skjebne utsatt til ekstraordinært årsmøte i januar 2003.
2003
En ny epoke i er på gang i klubbens 30. år. Regnskap og rapporter skal heretter følge kalenderåret, i h.h.t. NIFs norm. Året startet med ekstraordinært årsmøte i januar, hvor de fleste sponsoravtalene ble bekreftet. Den nye elitegruppen, med Torstein Omestad som leder og Jon Bjørgum som sponsoransvarlig, vil for 2003 bestå av 6 løpere; Jørgen Rostrup, Anders Nordberg, Jostein Moe, Tallak Olav Gryting, Vidar Solberg og Audun Bjerkreim Nilsen. Jarle Ausland engasjeres som elitetrener.
Styrets forslag om å legge ned Skauposten kom opp til ny behandling. Det endte med at de som hardnakket nektet å nedlegge klubbavisen måtte overta utgivelsen. Dermed satt Harald Eik, Øystein Mosfjeld og Kristian Omestad tilbake med redaktøransvaret. Bjarne Færestrand ble valgt til ny leder, og Reidar Sæstad går inn i sine 19. og 20. år som kasserer.
Rekrutteringskomiteen utviser stor aktivitet med Ingvild Mulen i spissen. Deltagelse i KSO og O-troll-leir og turer er arrangert. Pensjonistene har på 3. året ansvaret for skolesprinten, som nå heter Gildesprinten. 11 skoler og 1505 elever deltar.
Etter millionavtalen med rike Bykle kommune og næringslivet på Hovden var forventningene skrudd i været. Store og hyppige medieoppslag slo an tonen. Ikke alt ble innfridd, men mye bra løping ble prestert. Audun Bjerkreim Nilsen ble NM-kongen da han i krevende trønderterreng kopierte bedriften fra i fjor, med to NM-gull på to dager. Han deltok også på landslaget i NOM og VM, men nådde ikke opp i medaljekampen der.
Jørgen Rostrups 5. plass er beste individuelle VM-plassering av en KOK-løper til nå. Herrelaget tangerte den legendariske 11. plassen til Øystein Halvorsens 82-lag og ble 3. beste norske lag i Jukola, verdens største o-stafett. Også i Tiomila ble KOK 3. beste norske lag, men plass nr. 23 var løperne ikke fornøyde med. Andreplass i Vårstafetten og O-festivalen, og femteplass i NM, viser igjen at KOK er etablert som en av de beste stafettklubbene i landet.
Seks ulike løpere representerte Norge i NOM, VM eller landskamper. Elin Sundtjønn og hjemvendte Jack Bjørnsen tok hver sin seier i veteranmesterskapet. Sesongen sluttet med solid laginnsats i Blodslitet av Arild Nomeland (6), Anders Nordberg (8), Jostein Andersen (9). Nevnes kan at vinneren var årets kongepokalvinner og KOK-løper neste år, Holger Hott Johansen.
Jubileumsløp med etterfølgende tilstelning ble holdt på KOKs nye ”møtested”, Presteheia skole. Selve jubileumsfesten med nærmere 80 deltakere ble holdt i Starthallen, hvor Kristian Omestad ble utnevnt som klubbens første æresmedlem og samtidig fikk overlevert O-idrettens rekrutteringspris for 2003 på 10.000 kroner.
Salg av Skautrimmen og Baneheitrimmen er nede på et bunnivå med h.h.v. ca. 360 (+170 ekstra kort) og 140 Baneheitrim. De 6 eliteløpere fikk til sammen 46 000 kr. i stipend fra Idrettsrådet.
Økonomisk passerte klubben en million i omsetning, idet ”konsernregnskapet” (bredde og elite) viste inntekter på kr.1 077 923,23 og et overskudd på over 50 tusen!
2004
Året startet med årsmøtet som 16. februar gjenvalgte Bjarne Færestrand som leder, mens Sigmund Berg avløste Finn Kristensen som nestleder og sekretær. Med Jarle Ausland som hovedtrener og Jack Bjørnsen som hjelpetrener består nå elitegruppen av 13 løpere, hvorav Sandy Hott Johansen er eneste dameløper. Sportslig ble det en tidlig start med over 60 på fellestur til Nordjysk 2-dages i mars, med flere topp resultater og gode sosiale opplevelser for hele o-familien.
Eliteløperne fortsatte med å vinne både individuelt og stafett i Spring Cup i Danmark og Norwegian Spring i Østfold. Verre gikk det med den forventede topplasseringen i Tiomila. Førstelaget måtte bryte etter at Jørgen Rostrup mistet brikken på nest siste etappe. Bedre gikk det da 7-mannslaget 20. juni i de finske skoger braste inn til 4. plass i Jukola, som et av verdens beste stafettlag!
Hjemme i Norge fortsatte herrelaget med stafettseier i O-festivalen.
KOK fikk historiens første verdensmestre i 2004. Først vant Audun Bjerkreim Nilsen gull i junior VM i Polen 7. juli. Deretter sørget Jørgen Rostrup for gull i VM-stafetten i Sverige. I tillegg ble det flotte individuelle VM-bronse til Holger Hott Johansen og Anders Nordberg.
Historisk ble det også i NM med dobbeltseier til Holger og Anders på mellomdistansen, inkl. kongepokal til Holger. Audun klarte ikke å kopiere de to gullmedaljene fra i fjor, men 2 NM-sølv ved Kongsvinger var også sterkt. Med både gull og bronse i stafetten ble det satt et verdig punktum for klubbens beste NM gjennom tidene.
En ny historisk medaljefangst ble det i Sprint og Natt-NM i september på Ås: Tre gull og en bronse på samme dag! Den helt spesielle bragden sto Audun Bjerkreim Nilsen (20) for, med 2 gull på under 12 timer! I tillegg sikret Holger H. seg gull i sprint og Anders N. bronse på natta. Avslutningsvis vant Holger verdenscupen og Audun Norgescupen sammenlagt.
Etter en slik sesong måtte det bli stor jubel på klubbens årsfest i Strandpromenaden, og Idrettsrådet økte eliteløpernes stipend for året til 82.000 kroner. Fra OL-toppen fikk Holger Hott A-stipend på kr. 100.000, Jørgen Rostrup og Anders Nordberg fikk B-stipend på 50.000 og Audun B. Nilsen utviklingsstipend på 50.000.
Dameløperne klarer ikke å hevde seg på toppnivå, verken nasjonalt eller internasjonalt, men i oktober ble det klart at Ingvild Gjessing, Jorid Flatekval og Ingvild A. Moe kommer som forsterkninger fra neste år. Samtidig overtar Jack Bjørnsen som hovedtrener, etter at Jarle Ausland ble hentet som landslagstrener til NOF.
Et ekstraordinært årsmøte 11. oktober ga sin tilslutning til å søke om NM-uka på Hovden i 2006, samt O-festivalen samme sted i 2007.
Gildesprinten ble i 2004 arrangert for 4. gang, men i år bare for 5. og 6. trinn. Den bidrog godt på inntektssiden i årsregnskapet, og med 59 nye rekrutter til klubbens første o-skole i Jegersberg. To løp i Sørlandsgaloppen ble arrangert ved Gimlemoen, og klubbens andel av overskuddet ble 73.000 kroner. Årsregnskapet viste igjen rekordtall, med 1,23 mill. på inntektssiden, hvorav ca. halvparten i eliteregnskapet. Totalt rekordoverskudd på 130.738, og kassereren har ca. 400.000 i banken. Medlemstallet er økt til 209.
2005
Leif Otto Torjusen overtar som leder, mens Reidar Sæstad etter 20 år som kasserer overlater økonomien til Sigmund Berg.
Den nye loven KOK vedtok på årsmøtet 14. februar bygger på NIFs lovnorm og er nokså generell. Derfor ble det også vedtatt utfyllende vedtekter, som årlig kan gjennomgås endres. Forslag om å utarbeide organisasjonsplan for klubben ble også vedtatt, men arbeidet kom ikke i gang i løpet av året. Derimot ble det nedlagt mye arbeid på Hovden i forbindelse med neste års NM-uke. Elitestallen består av 10 herrer og 3 damer. Ingvild Gjessing debuterte i KOK-trøya i januar og vant bronse i NM i ski-orientering – et virkelig historisk resultat! Senere overrasket Ingvild med å vinne NM ultralang på Evje i juni, hvor også Ivar Haugen kom på bronseplass.
Årets første fellestur til Nordjysk 2-dages i mars fikk rekordoppslutning av 70 løpere, ledere og foreldre, og mange 1. plasser ble notert. Eliten fortsatte til SpringCup, hvor herrelaget vant stafetten og damene ble nr. 4. Herrene sørget for ny seier i Vårstafetten.
I Tiomila ble drømmen til mareritt. Etter ”långa natten” vekslet Anders Nordberg i tet for KOK. Men det endte med disk, etter at Ivar Haugen fikk feil kart på 8.etappe. Derimot innfridde Sandy Hott Johansen, Ingvild Gjessing, Maja Berger, Irene Arnevik og Jorid Flatekval med ny klubbrekord på 41. plass. To ungdomslag gjorde også en fin innsats i Tio. Litt bedre gikk det i Jukola, med plass nr. 13 som nest beste norske herrelag.
Med 3 gull på 3 starter i NOM ved Notodden ble Anders Nordberg utropt som skogens nye o-konge. I tillegg ble det sølv på mellom og bronse på lang til Holger Hott Johansen. I alt hadde KOK 5 løpere uttatt til NOM.
Ny kongepokal og gull i NM sprint ble det til Holger Hott Johansen ved NIH på Sogn før O-festivalen, med Audun B. Nilsen på 4.plass. I O-festivalen ble herrelaget slått av Fredrikstad, mens damelaget klarte 7.plass. Resten av NM gikk ved Drammen i september, og her ble det mer edelt metall: Gull i herrestafetten v/Anders N, Holger H og Jørgen R, samt sølv til Holger, bronse til Jørgen og 4. plass til Anders på langdistansen. I tillegg ble det bronse til Anders på mellom. Mange andre gode plasseringer ellers til både dame- og herreløperne. Men i NM natt ble det ”bare” to 5. plasser til Ingvild Gjessing. og Holger Hott som beste.
Under VM i Japan klaffet det ikke for våre 3 uttatte. Mest skuffet var Jørgen Rostrup over 6. plassen på sin spesialdistanse mellom, og her klarte Anders N bare en 14. plass. Holger Hott løp inn til bronse på sprinten. På VM-stafetten kunne det like gjerne ha vært rent klubblag, men det ble Holger og Jørgen som sammen med Øystein Kristiansen fikk tilliten hos UK. Begge gjorde en fantastisk innsats, med beste etappetider, og i innspurten kunne Jørgen triumfere inn til GULL, 28 sekunder foran franskmannen Thierry Gueorgiou.
Nevnes må også Sandy Hott Johansen som løp for Canada i mellomdistansen og slo alle de norske dameløperne, både i kvalifiseringen og i finalen, Hun ble nr. 9. Totalt ble det 18 medaljer i nasjonale og internasjonale mesterskap. Holger vant Norgescupen, men klarte ikke å forsvare WC-seieren fra i året før og ble nr. 10. Ved årets slutt var det klart at Anders Nordberg, Audun B. Nilsen og Jarl M. Berge vil prøve nye klubber fra neste år. Som nye i elitegruppa kunne noteres Eirik Martens Svensen og Jon Duncan.
O-skole arrangeres igjen på Jegersberg, med Ingvild Mulen og Jan Blandkjenn som ledere og 55 unge deltakere. Ingvild og Jan fikk på høsten O-idrettens rekrutteringspris for 2005 på 10.000 kroner (for andre gang til KOK). Det var en ny anerkjennelse av klubbens og enkeltpersoners innsats. Gildesprinten fortsatte med 1700 elever fra 14 skoler og tradisjonell og populær finale i Baneheia.
Kartprosjekter som det jobbes med, i tillegg til i Bykle, er Baneheia, Gimlemoen, Marvika, Jegersberg og Voie.
Medlemstallet krøp opp til 215, mens Skautrimmen ligger omtrent på samme nivå som de siste 3-4 årene. Regnskapsunderskudd både i elite og bredde, totalt rekordstort med minus 116.719 kroner.
2006
VM i Danmark og klubbens eget NM på Hovden var årets høydepunkter. Årsmøtet i februar ble banket igjennom med stort sett gjenvalg, men flere verv ble ikke besatt. Kvinneandelen er fortsatt langt unna lovens krav. Nils Arne Johannessen og Sigmund Salthaug gikk ut av elitestyret etter 3 år. Organiseringen av NM-uka var på plass i Morten Hulløens regi.
Elitetrener Jack Bjørnsen får assistanse av Asle Kregnes og Bjørge Laugen, og damelaget stiller med nystrikkede klubbluer i Tio. Mye snø hindret sesongforberedelsene både i Norge og Danmark, men det hindret ikke at KOK-løperne kom hjem med hele 8 førsteplasser fra Nordjysk 2-dages. Alle klubbens ungdoms- dame- og herrelag (nr. 9) satte klubbrekorder i Tiomila, men herrelaget skuffet med 22. plass i Jukola.
Rekrutteringskomitéen jobber godt, og Gildesprinten ble arrangert med 1527 elever fra 13 skoler. Under finalen i Baneheia var det besøk fra NOF og kommunen, samt fra DnB NOR som overrakte en gavesjekk på 60.000 kroner til EKT-utstyr m.v. Tur-o-komitéens nye tilbud var ”Finn-5-poster” på Internett og naturlostur i Kjosdalen. Skautrimmen økte til 520 solgte poser og 210 kort.
De store mesterskapene startet med svak norsk innsats under EM i Estland i mai, men Holger Hott klarte å bli beste norske på lang (nr. 6) og mellom (nr. 15). Ivar Haugen og Irene Arnevik klarte 4. plasser i NM ultralang i Førde. I krevende dansk VM-terreng syd for Silkeborg hadde Holger tatt mål av seg til å vinne gull på langdistansen, men feilet og jogget i mål som nr. 27. To dager senere, den 4. august 2006, var VM-formen på plass. Holger Hott Johansen vant GULL, og ble klubbens første individuelle verdensmester i senior. Ytterligere fire KOK-medlemmer deltok i VM: Jon Duncan for Storbritannia, Sandy Hott Johansen og brødrene Wil og Mike Smith for Canada.
Under NM på Hovden vant Holger gull på langdistansen og bronse på mellom, og sammen med Jørgen Rostrup og Jostein Andersen vant han også NM-gullet for KOK på stafetten for 3. år på rad. I tillegg sørget Kristian Dalby, Jostein Moe og Ivar Haugen for en pen 6.plass. Senere vant Holger bronse i NM sprint og ble nr. 4 og beste nordmann i WC sammenlagt. Ingvild Gjessing vant bronse i NM natt, og i løpet av en lang sesong gjorde klubbens mange løpere seg sterkt bemerket i både inn- og utland.
Etter årets bragder ble Holger Hott kåret til ”Årets idrettsstjerne” i Kristiansand og ble prisvinner i åpen klasse under Idrettsgallaen på Hamar. Han ble kåret til ”Årets o-løper” under O-gallaen i Oslo, og ”Årets løper over 17 år” i KOK. Jonas Kittelsen ble ”Årets løper under 17 år”. Sponsorer bidrog med 605.000 kroner i eliteregnskapet og NM-uka på Hovden ble bokført med et overskudd på 200.000 kroner i bredderegnskapet, men totalt blir overskuddet kun 55.000 kroner.
2007
Etter 3 år med oppturer og mange medaljer i både nasjonale og internasjonale mesterskap kunne det nok spørres om innsatsen og suksessen kunne fortsette på samme høye nivå. Dessuten ville O-festivalen og WC på Hovden kreve store ressurser dette året.
Et generasjonsskifte var et faktum på årsmøtet i februar, der Arild Nomeland overtok som leder for et historisk ungt styre, og med 50 % kvinner(!), samtidig som Ingvild Mulen sa takk for seg etter 5 år som rekrutteringsleder. Etter at Jack Bjørnsen trakk seg som elitetrener etter O-festivalen i 2006 overtok Jørgen Rostrup inntil videre.
Med et ambisiøst budsjett på over 1,5 mill. var det klart for ny satsing, og på årsmøtet orienterte Jon Bjørgum om klubbhuset som nå omsider ser ut til å bli realisert på Presteheia, sammen med IK Gimletroll. Danmarksturen i mars holdt på å blåse bort, og de fleste av deltakerne måtte få hotellrom i Frederikshavn fra søndag til mandag. Da hadde den verste stormen over Skagerrak lagt seg.
Herrelaget bekreftet igjen posisjonen blant de 2-3 beste norske lag i Tiomila, men likevel bare en skuffende 21.plass. Jostein Andersen vant den korte 9.etappe og Petter Marki Erichsen lå i tet på 1.etappe i ungdomsstafetten.
Holger Hott Johansen ble nr. 6 på mellom i nordisk mesterskap på Bornholm og Ivar Haugen ble igjen nr. 4 i NM ultra lang ved Trondheim. I Jukola tapte herrelaget litt på alle etapper, og ble til slutt nr. 17, men likevel nr. 2 av de norske lagene. Damelaget klarte en bra 63. plass, det nest beste resultat hittil.
Pioneren fremfor noen i Sørlandsk orientering, Adolf Arntsen, døde 8. juli, 92 år gammel. Fagerholt skole og Hellemyr skole delte 1. plassen i Gildesprintfinalen og Jonas Kittelsen vant bronsemedalje i Hovedløpet klasse H14 i Asker.
På Hovden møttes verdenseliten til Worldcup og O-festival Sankt Hans helgen. Aldri før har så mange mennesker fra 22 nasjoner vært samlet foran rådhuset i Bykle, og aldri har så mange som 1500-2000 feiret St. Hans i Hegni friluftsområde. Dugnadsinnsatsen var enorm, og O-festivalen ble den suksessen klubben, deltakerne og næringslivet bare kunne drømme om. Festivalleder Jack Bjørnsen høstet mye fortjent ros for O-festivalen, både fra media, Bykle kommune og fra 2700 deltakere fra 22 nasjoner. På avslutningsdagen sørget KOK-guttene Jostein Andersen, Jon Duncan, Jørgen Rostrup og Holger Hott for en klar stafettseier, foran Bækkelaget og Halden. Individuell ble Holger Hott nr. 8 i WC mellom og nr. 4 i Festivalens langdistanse og ble med det beste norske herreløper på Hovden. Senere deltok Holger i VM i Ukraina og ble nr. 15 på mellom og løp på det norske stafettlaget som ble nr. 4.
Det ble ikke det store gullrushet i NM-uka på Hedemarken, kun tre sølv: Holger Hott på lang, Jostein Andersen på mellom, og sammen med Jon Duncan sikret de også sølv i stafetten. Sveitsiske Pascal Vieser ansettes som ny elitetrener, og får med seg meritterte eliteløpere fra Sveits og Frankrike som Daniel Hubmann, Baptiste Rollier og Damien Renard neste sesong.
O-skolen arrangeres på Grønn slette på Jegersberg i august. 38 barn deltok under ledelse av Linn Therese Syvertsen. Holger Hott vant det aller første bakkeløpet Spicheren - Den omvendte båt på 18.22. 82 deltakere i klubbmesterskapet i august var kanskje rekord. KOK-leder fra 1993, Svein Øderud, er tilbake i Kr.sand og er klar for nye oppgaver i klubben. En av de gamle veteranene fra Start og KOK, Aimar Lundal, døde 28. august, 77 år gammel.
Hele 16 ungdomsløpere reiste til Blodslitet, kombinert med treningssamling i Fredrikstad. Under O-gallaen i Oslo i november ble Kristiansand Orienteringsklubb tildelt prisen som ”Årets Gildesprintarrangør 2007” og 10.000 kroner. Skautrimmen rapporterte om ny oppgang, totalt 580 solgte poser. Tross et betydelig overskudd etter O-festivalen (338.341 kroner) ble ikke det totale årsoverskudd større 67.434 kroner, og medlemstallet økte bare sakte til 234. Årets siste gladmelding kom fra Gjensidigefondet som bidrar med 133.000 kroner til nytt Vestheienekart.
2008
Klubbens 35. år startet med en forsinket årsfest for 2007 i Rambølls kantine 12. januar, kanskje den siste i leide/lånte lokaler. Lille Aksel kom sammen med pappa Holger Hott som fikk diplom som ”Årets løper over 17 år 2007”. Årsmøtet i februar vedtok med 33 mot 2 stemmer å gå inn med inntil 600.000 kroner i klubbhus på Presteheia, sammen med Gimletroll. Med trenerparet Pascal Vieser og Barbara Schulthess er elitestallen på 18 herrer og 2 damer. Med den store profilen Daniel Hubmann i spissen ble sesongåpningen i England en stor triumf, med seier både individuelt og i stafett. For 5. år på rad dro over 60 breddeløpere til Nordjysk 2-dages i mars, og et like stort antall dro til O-Ringen i Sälen i juli.
2008 vil først og fremst bli husket for Tiomilaseiren ved Rosersberg slott nær Stockholm. En historisk begivenhet som hele klubben satte stor pris på, og som vil bli husket lenge. Nesten klubbrekord ble det også for dame- og ungdomslagene. I Jukola ble det ikke full klaff, men nr. 12 og nest beste norske lag. Daniel Hubmann (gull i VM), Baptiste Rollier og Jon Duncan (gull i VM stafett) ble de store medaljesankerne i EM og VM.
NM ble ikke den store suksessen, men dobbelt gull i junior til Vegard Danielsen var lovende. Bronse og fjerdeplass i herrestafetten viste også at klubben fortsatt har bredden blant landets beste herreløpere. Sølv til Baptiste Rollier på mellom og bronse i sprint må også tas med. Daniel Hubmann vant verdenscupen sammenlagt, foran Thierry Gueorgiou.
Jørgen Rostrup var tilbake i klubbens ungdomsmiljø etter studier i Oslo, men blir på slutten av året hentet til NOF som landslagstrener for utviklingsgruppen. Under O-gallaen i Bergen blir Pascal Vieser kåret til Årets trener i NOF. Anneke Hald Bjørgum i D16 og Morten Bujordet H14 fikk hver sin femteplass i Hovedløpet. Lokalt har sprintløpene (KSO) økt til nærmere 200 deltakere. Bare Sørlandsgaloppen med ca. 1100 deltakere, som KOK arrangerte med to løp i Voie sammen med 6 andre klubber, var større.
Etter 7 år med Gildesprinten overtar nå Eva Bujordet og Finn Kristensen ansvaret. 1589 elever fra 13 skoler er påmeldt, og finalen med 239 deltakere blir vunnet av Hellemyr skole. I samarbeid med Gimletroll ble det i stedet for o-skole arrangert aktivitetsuke med håndball, fotball og orientering i august.
Klubbhuset på Presteheia var ikke helt ferdig, men KOK tok det i bruk til enkel jubileumsfeiring 22. november. Den offisielle åpningen måtte vente til i 21. og 22. februar 2009. Men både Skautrimavslutning og andre møter ble holdt i klubbhuset i november og desember. Under klubbmesterskapet like under jul ble LOS Fondets første Ildsjelspris tildelt Kristian Omestad og 25.000 kroner til klubben. Holger Hott og Jørgen Rostrup er tildelt Vest-Agder Idrettskrets’ ærestegn. Per Larsen har skjøttet vervet som oppmann de siste 9 år, en rolle som vil forsvinne i den nye organisasjonsplanen neste år. Regnskapet som ble fremlagt på årsmøtet viste at finansieringen av klubbhuset har gått greit, tross finanskrisen som på høsten rammet salg av klubbhusaksjer og sponsorstøtte. Totalt viste klubbens årsregnskap for 2008 et rekordoverskudd på hele 174.680 kroner, av totale inntekter på hele 1.825.261 kroner. Herav sto elitegruppa for drøyt halvparten. Medlemstallet økte bare med to til 236.

Daniel Hubmann spurter KOK inn til Tio-seier i jubileumsåret 2008. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
---
Fotnote fra artikkel-forfatter Kristian Omestad om at dette ikke er noen offisiell klubbhistorie. Artikkelen er tidligere publisert i Kristiansand OK's klubbavis Skauposten.
Mulig relevante artikler