Klubbløse strømmer til Skogsløpet

Kommentar

Den formelle delen av o-sporten, altså styre og stell, inklusive NOF-administrasjonen i Oslo-gryta, er livredde for å åpne opp skogens idrett for de uten klubbtilhørighet. OPN.no har gjennom mange år påpekt at en kursendring MÅ til på dette området. Skogsløpet 10. august samtykker og ser bort fra forbundets feilslåtte strategi. I Skogsløpet er nå rundt 50 prosent av de påmeldte uten klubbnavn vi er vant til å se i resultatlister fra norske orienteringsløp.



Orienteringsidretten, først og fremst gjennom dens ledere, er i altfor mange sammenhenger ekstremt konservative og sendrektige.

Der andre idretter omfavner de som vil delta i konkurranser, har o-sporten tviholdt på sine stengsler, og dette til tross for at orienteringen, skogens idrett, dessverre har hatt fallende trendlinjer.

Nettavisen Orientering på nett - OPN.no - har i flere omganger og gjennom flere år påpekt at en idrett ikke må være lukket slik som o-sporten er.

Krefter bak nyvinningen Skogsløpet, som arrangeres i Oslo søndag 10. august, deler et langt mer moderne tankegods om at man ikke skal stenge folk ute på den måten O-forbundet har tvunget arrangører til å etterleve.

Skogsløpet er en fellesstart i samme løype for alle klasser (alle løper samme løype).

Resultatet av Skogsløpets linje med en åpen dør ser vi raskt - Så langt er tett på 50 prosent av de påmeldte uten en klubbtilhørighet vi er vant til å se fra norske orienteringsløp.

Som kjent, aktivitet skaper aktivitet og folk drar folk!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no




Mulig relevante artikler