Klubb-jubel etter elite-bytte

Kommentar

Tidligere var det slik at klubber gjerne ville ha eliteløpere, de var stolte av å ha dem i stallen og de ble gjerne lei seg når disse løperne byttet seg bort fra klubben. Slik er det dessverre ikke lenger!



- Nå har "Einar O-løper" byttet over til "Bortimellom O-lag", ble jeg tidligere fortalt fra en ihuga entusiast.

- Huff da, det var da synd!

- Synd, ikke akkurat - Vi regnet litt på det og fant ut at denne ene løperen alene kostet klubben minst 20.000 kroner i året, lød tilbakemeldingen.

- 20.000?

- Ja, du vet med de startkontigentene NOF nå har lagt opp til for NM, norgescup osv. renner det fort på.

Som man skjønner skal det stekes mange vaffler, faktisk veldig mange vaffler, for å finansiere en eliteløpers deltakelse i løp som klubbene tidligere i stor stil både ønsket og motiverte medlemmene for å trene inn mot.

Fryktelig trist at det har blitt slik, også da liten bredde på høyere nivå tilnærmet automatisk fører med seg senket nivå også helt i toppen. Allerede negative trendlinjer forsterkes.

Et viktig bakteppet for denne utviklingen er å finne hos Norges Orienteringsforbund og dets feilvalg og dets kyniske skatte- og avgiftsregime, hvor blant annet en helt vanlig NM-start innenfor ordinær påmeldingsfrist nå fort vekk koster 500-600 kroner, noe som blant annet har gjort det svært så kostbart for klubbene å huse eliteløpere.

Forståelig nok har derfor bildet endret seg i retning av at både klubber og enkeltløpere i dag sier nei til slik kostbar deltakelse. Og dessverre også til at et elite-bytte resulterer i klubb-jubel.

La meg som en informativ bi-setning på tampen også raskt nevne at start i 5-mila i langrenn, en idrett med vind i seilene, forrige vinter lå på drøyt 150 kroner.

Kommentar
Geir Nilsen Redaktør OPN.no

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad ønsker ikke å bli intervjuet av OPN.no om emnet.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler