Mari Fasting i Smaaleneneløpet og på vei mot totalseier i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Mari Fasting i Smaaleneneløpet og på vei mot totalseier i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Klart for kamp om plasser på EM-laget

- Jeg har ambisjoner om å kjempe i toppen i enda større grad i år enn tidligere, men med tanke på problemene i vinter må jeg kanskje være litt tålmodig i starten av sesongen, sier Mari Fasting foran EM-uttaket.




- Moro å komme i gang med sesongen

Landslagssjef Kenneth Buch drar i helgen til sitt hjemland Danmark og Danish Spring for å se de norske løperne kjempe om plasser på EM-laget.

- Jeg forventer at løperne gir oss en vanskelig uttakssituasjon. Viser at de har jobbet bra i vinter og er villige til å slåss for å komme på EM-laget, sier han.

Sprint, mellomdistanse og langdistanse står på programmet fra fredag til søndag, når de norske løperne skal overbevise landslagssjefen om at de er EM-plass verdig.

- Gode individuelle løp kombinert med stabilitet gir et godt utgangspunkt for å komme med på EM-laget.

Det er skissert 8 løpere av hvert kjønn på det norske laget til årets første mesterskap.

Dette skal etter planen offentliggjøres på tirsdag, etter en krevende konkurransehelg i de danske skoger.

- Med landslaget fikk vi en liten tyvstart under verdenscupen i Tyrkia, men på mange måter blir dette sesongstarten og jeg gleder meg virkelig, sier Buch.

En annen som gleder seg er Olav Lundanes.

Men etter noen solide gjennomkjøringer under landslagssamlingen i Slovenia for en drøy uke siden har det blitt forkjølelse og til sammen 5 sykedager og en noe tyngre inngang enn håpet til helgens EM-testløp for Halden-løperen.

- Slik situasjonen er nå handler det først og fremst om å få noen tilbakemeldinger på om kroppen fungerer igjen etter sykdommen, sier Lundanes.

- Målet med helgen blir å gjøre gode tekniske løp, fortsetter han.

Med bakgrunn i sykdommen den siste tiden blir det bare konkurranser lørdag og søndag for Lundanes.

Deretter rettes fokus mot årets første mesterskap, EM i Portugal, i første del av påsken.

- Konkurransene i helgen blir en god test foran EM. Deretter kommer jeg til å legge inn en liten periode med god trening.

Rett i forkant av mesterskapet i Portugal satser Lundanes på å løpe langdistansen under verdenscuprunden i Spania, før EM-kongen fra 2012-mesterskapet i Sverige er klar for jakt på nye EM-medaljer.

- I 2012 var det en helt annen situasjon og et helt annet terreng, så det tenker jeg ikke noe på foran årets mesterskap. I år er medalje målet, så får vi se om jeg er god nok til å lykkes, sier Lundanes når han retter blikket noen uker frem i tid.

Klubb- og landslagsvenninne av Lundanes, Mari Fasting, har også hatt sine problemer å stri med den siste tiden.

- Jeg fikk en muskelstrekk i leggen etter mye løping på hardt underlag. Den har jeg slitt med litt til og fra siden Bergen Sprint Camp i starten av februar, sier hun.

- Men jeg har trent bra hjemme den siste tiden, med gode kvalitetsøkter inne på mølle, uten å provosere leggen.

Med tanke på leggen blir det bare to konkurranser på Fasting i helgen.

- Det blir artig å komme i gang og se hvordan jeg ligger an i forhold til de andre. Men med den oppladningen jeg har hatt, får jeg fokusere på det tekniske. I tillegg kommer jeg til å stå over langdistansen på søndag, for ikke å «pushe» leggen for hardt.

Hva skal til for at du er fornøyd med helgen?

- Kan jeg løpe fredag og lørdag uten å få vondt i leggen er jeg fornøyd, sier Fasting med et smil, før hun legger til.

- Er leggen bra nå i helgen, kan jeg forhåpentligvis løpe det jeg ønsker - som er skogsdistansene – under EM i Portugal.

På veien dit håper arkitekten, som jobber i Trondheim kommune, å bygge opp formen ved å delta under verdenscupen i Spania noen dager i forveien.

- Et par konkurranser under verdenscupen i Spania hadde vært godt, for å få en skikkelig test med internasjonal motstand før EM.

Selv med problemfri oppladning de siste ukene vil ikke Halden-løperen love medalje i årets første mesterskap.

- Jeg har ambisjoner om å kjempe i toppen i enda større grad i år enn tidligere, men med tanke på problemene i vinter må jeg kanskje være litt tålmodig i starten av sesongen, sier Fasting om sine EM-ambisjoner.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler