Klar for medaljejakt i World Games

- I orientering er samtlige av verdens aller beste løpere klar for sprint fredag, mellomdistanse lørdag og miksstafett, med 2 herrer og 2 damer, på søndag, opplyser Norges Orienteringsforbund, samtidig som de melder om 50.000 tilskuere.


I en av ytterst få pressemeldinger fra Norges Orienteringsforbund i løpet av en o-sesong har nettavisen OPN.no mottatt følgede ord i forkant av World Games - mesterskapet som er et slags trøste-OL for idretter som ikke er funnet verdige en plass i Olympiske leker:

Torsdag i forrige uke, 25. juli, ble årets World Games innledet i byen Cali i Colombia.

Dette mesterskapet avholdes hvert fjerde år, og er et utstillingsvindu for idretter som ønsker å vise seg frem med tanke på fremtidig OL-deltakelse.

Prestisjen er høy, noe 50 000 tilskuere under åpningsseremonien vitner om.

Deltakelsen er også god blant de 30 idrettene som er representert er det til sammen 5 000 utøvere.

I orientering er samtlige av verdens aller beste løpere klar for sprint fredag, mellomdistanse lørdag og miksstafett, med 2 herrer og 2 damer, på søndag.

Norge stiller med sine absolutt beste løpere i form av Carl Godager Kaas og Øystein Kvaal Østerbø i herreklassen, samt de to VM-gull vinnerne i stafett fra drøyt to uker tilbake, Anne Margrethe Hausken Nordberg og Mari Fasting, på damesiden.

Første start på fredag er 10:00 lokal tid (Colombia er 7 timer bak Norge).
Startliste: http://wg2013.orienteering.org/start-sprint.html

Første start på lørdag er 09:30 lokal tid.
Startliste: http://wg2013.orienteering.org/start-middle.html

Live resultater og annen informasjon
http://wg2013.orienteering.org/


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler