flagg_nor

Juniorlandslaget trosser vinteren

Mens resten av O-Norge tyr til skigåing i et snøfylt land har juniorlandslaget de siste dagene gjennomført 7 tøffe økter under gode forhold i Halden. – Dette har vært en kjempesamling. Vi var litt usikre på forholdene, men er blitt positivt overrasket sier juniorlandslagstrener Frode Balchen til OPN.no.


Med god hjelp av trener i Halden, Kenneth Buch, har landslaget fått servert økter med høy kvalitet. - Jeg er overrasket over at ikke flere utnytter denne muligheten til å trene teknikk. Utbyttet har vært veldig bra sier Jo Forseth Indgaard fra Frol IL.

Samlingsprogrammet har bestått av varierte økter med fredagens stafettøkt, lørdagens innendørs–O og 1-mannsstafett sammen med Halden SK. - Løperne virker å være i rute foran sesongen selv om vi ikke har fått trent like mye teknikk som vi hadde planlagt i januar sier Balchen.

Etter å ha hatt en fin mengdetreningssamling på ski i starten av januar var løperne sugne på å komme seg ut i skogen igjen, da passet det veldig bra at Halden SK kunne hjelpe oss med et bra opplegg. – At det ble fransk seier i innendørsorienteringen ved Theo Fleurant gjør bare at vi blir ennå mer skjerpet i det videre arbeidet. Årets mål for juniorlandslaget er junior-VM i Danmark. – Vi jobber med et stafettprosjekt i gruppa, og det blir spennende å se om det vil bære frukter fortsetter Balchen.

De fleste løperne reiser på samling til Sør-Europa i februar, mens neste samling med landslaget er Team Norway-samlingen i Danmark i midten av mars. Det blir første mulighet til å matche seg i relevant junior-VM-terreng. – Vi regner med å se mange våryre nordmenn i Danmark og jeg regner med at løperne våre vil bite fra seg allerede da, avslutter Frode Balchen. Vel vitende om at landslagsløperne har tatt ennå et steg i riktig retning.



Mulig relevante artikler